МИНИСТАР ВУЛИН: Покушај прављења "велике Албаније" не може се завршити без великог зла

Novosti online

11. 08. 2020. у 10:40

- НАЈВЕЋА безбедносна претња у региону је покушај прављења "велике Албаније".

МИНИСТАР ВУЛИН: Покушај прављења велике Албаније не може се завршити без великог зла

Фото: МОД

Ја то понављам и то се стално потврђује. Покушај прављења "велике Албаније" не може да погоди само Србију, погодиће и Северну Македонију, Црну Гору. То је нешто што без великог зла не може да се заврши.

Ово је изјавио министар одбране Александар Вулин у Јутарњем програму телевизије Пинк, упитан да прокоментарише шта нам поручује Приштина одлуком председника тзв. Косова Хашима Тачија да уведе ново одликовање које ће носити име Адема Демаћија, као и нови спот албанских пропагандиста са картама "велике Албаније" у оквиру којих су и делови Санџака.

- Ово не ради Србија, не тражи Србија нечију територију. И опет ћутање међународне заједнице. То је оно што мене плаши. Ово су стари планови Шиптара, тако је било одувек, ми знамо како да се носимо са тим. Али кад међународна зеједница ћути, а пуна су јој уста мира, помирења, споразума, гледања у будућност. А шта је ово? Је ли то та будућност у коју треба да гледамо? Је ли "велика Албанија" будућност са којом треба да се помиримо? Је ли то та сјајна перспектива која је пред нама, да направимо "велику Албанију? - упитао је министар Вулин.

Упитан да прокоментарише изјаву будућег амбасадора САД у Немачкој о нападу НАТО на СРЈ, министар Вулин је рекао да је пуно људи у свету који размишљају, који виде шта се десило и шта се урадило.

- У ери исламског тероризма, Исламске државе, није мали број људи који се врате корак уназад па кажу - ми смо одред "Ел муџахедин" увели у БиХ, прве хришћанске главе које су одсечене ритуално и пред камерама нису пале у Ираку и Сирији већ на планини Озрен у БиХ баш од одреда "Ел муџахедин". Захвалан сам господину амбасадору на томе што је рекао јер то јесте истина, али будимо реални, политику не чине појединачне изјаве, политика државе коју он као амбасадор заступа није таква и не верујем да ће се ту нешто много мењати, али је добро и драгоцено да се чује и да се нешто другачије каже - изјавио је министар одбране.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)