ЗБОГ НЕДОСТАТКА КВОРУМА: Одложено гласање о закону о ОВК

Танјуг

07. 08. 2020. у 23:12

ЗБОГ НЕДОСТАТКА КВОРУМА: Одложено гласање о закону о ОВК

Фото: Танјуг/АП

ГЛАСАЊЕ о нацрту закона о заштити вредности борбе тзв. ОВК није данас у парламенту привремених приштинских институција стављено на дневни ред, јер није било довољно посланика у скупштинској сали, због чега је одложено за четвртак.

"Тренутно је само 47 посланика у скупштини. Тренутно нема кворума за гласање о Нацрту закона", рекла је председница скупштине Вјоса Османи, преноси приштински лист “Зери”.

На нацрт закона замерке су раније изнели и из амбасада САД, Немацке, Швајцарске, као и Канцеларије ЕУ у Приштини, јер сматрају да се њиме угрожавају слобода говора и грађанска права.

Нацрт закона криковали су и представници Срба на КиМ, део јавности у Приштини, као и председник Србије Александар Вучић.

Председник Вучић изјавио је раније данас да је за Србију "ужасна вест" најављено доношење закона о заштити вредности тзв. ОВК, јер је то увођење вербалног деликта, забрана другачијег мишљења и додатно шиканирање и малтретирање Срба.

Он је додао да је на то упозорио и специјалног изасланика ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака и замолио га да то узме у обзир.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)