ПОСЛЕ 28 ДАНА ПАУЗЕ: ФИК у Шапцу одржао прву седницу

А.ДЕЛИЋ

петак, 07. 08. 2020. у 18:22

ПОСЛЕ 28 ДАНА ПАУЗЕ: ФИК у Шапцу одржао прву седницу

Фото: В. Митрић

ГРАДСКА изборна комисија у Шапцу заседана је у петак, после паузе од 28 дана, како би донела решење о одређивању бирачких места за поновљене изборе за одборнике у скупштини града.

Једина промена догодила се у Мајуру, где се избори понављају на два од четири биралишта, међутим, та два се сада налазе у згради школе.

Иначе, мајурско биралиште, које је пресељено у школу претходно се налазило у сеоској амбиланти, па је процењено да је епидемиолошка ситуација таква да у том простору не би требало да се одржи гласање. Реаговао је ГО СНС који најоштрије протестује због, како каже, још једног неодговорног потеза ГИК.

"Сматрамо да је ово још један у низу катастрофалних потеза Небојше Зеленовића, који управља радом ГИК, јер састављањем два бирачка места директно угрожава здравље грађана, ризикујући већу гужву", каже се у саопштењу и додаје да су грађани могли гласати на другој безбеднијој локацији.

Да подсетимо, Шабац је једини град у Србији где локални избори још нису завршени. СНС је на јунским изборима освојио 12.000 гласова више од владајуће ЗЗС, коју предводи Небојша Зеленовић, али су ови због наводних нерегуларности, затражили понављање гласања на свих 100 биралишта.

Управни суд Србије донео је одлуку о понављању избора на само 27 бирачких места, међутим, уследио је читав низ жалби и приговора, што је одуговлачило процес. Као командант локалног кризног штаба, Зеленовић је увео ванредну ситуацију, а ГИК донела одлуку да избори буду одржани 7 дана након њеног укидања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)