СРБИЈУ НЕЋЕТЕ УСПЕТИ ДА УВЛАЧИТЕ У ПРОСЛАВУ ОЛУЈЕ: Јака порука председника Србије

Novosti online

07. 08. 2020. у 11:45

СРБИЈУ НЕЋЕТЕ УСПЕТИ ДА УВЛАЧИТЕ У ПРОСЛАВУ ОЛУЈЕ: Јака порука председника Србије

Фото: Танјуг/Драган Кујунџић

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић коментаришући "Олују" истиче да је Србија имала комеморативни скуп туге и жалости, док је у Книну била прослава Дана победе, на којој су присуствовали и неки Срби.

- Они су ту одлуку донели сами и пре него што су нас обавестили суштински, али њихова одлука неће променити однос Србије и Српске. Покажите ми иједан Хрватски медиј који је рекао неку пристојну реч о ономе што се дешавало у Рачи - рекао је Вучић

Истиче да је на њиховм ударним порталима много текстова који пишу против њега, и додаје да је то организовано.

- Постоје медији који су сву хајку окренули против Срба и Србије. Невероватно је да су толико опседнути Србијом", рекао је ВУчић додајући да и у Србији постоје медији који мисле да ће бити више "ин" уколико се додворе загребачкој чаршији. Како каже, није нити ће пружити подршку за тај чин.

- Србију нећете успети да увлачите у прославу "Олује". То што желите да кажемо да "Олуја"није злочин, ја никада нећу рећи. Можете ми главу скинути то нећу рећи. За мене је то највеће етничко чишћење на тлу Европе - рекао је Вучић.

Вучић је позвао све у Београду да се не понашају као они, додаје да никога не треба медијски да линчујемо, али истиче да не треба ни да славимо такво етничко чишћење.

Истиче да је разговарао са оцем деце која су преминула на Петровачкој цести, као и да ће гледати да се тој породици помогне колико буде потребно.

- Желим да остане незаборав на дечака и девојчицу који су криви само зато што су Срби и што су били у избегличкој колони - рекао је Вучић и додао да му не пада на крај памети да такво нешто слави.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (43)

Daliborka

07.08.2020. 12:57

Srbiju nećete uspeti da uvlačite u proslavu "Oluje". To što želite da kažemo da "Oluja"nije zločin, to nikada nećete čuti od srpskog naroda. Srbija nikada neće slaviti "Oluju" jer je to za nas jedan od najtužnijih događaja u istoriji.

maniks

07.08.2020. 13:07

Sa hrvatima nema pomirenja dok im se sve ne vrati , moraju da plate za sva zlodela koja su cinili unazad vise od 100 godina, kad tad pa makar cekali jos dugo vremena ali cemo vratiti , jos nije gotovo. To treba da znaju i hrvati a i ovi izdajnici iz Srbije. Mozete da dajete minuse na komentar koliko hocete ali ima nas mnogo,mnogo vise nego sto neko moze da zamisli da bi im i sada poceli sa vracanjem.

Kakvo nevidjeno licemerstvo.Hrvatska potpuno etnicki ociscena od Srba i slavi progone klanja i ubijanja.Federacija BiH u njeni gradovi Sarajevo,Mostar i drugi potpuno etnicki ocisceni od Srba ,ali i dalje uporno govore o zajednickoj drzavi ,ravnopranosti i zajednickom suzivotu.

Lola

07.08.2020. 18:48

Stvarno ne znam šta ti Hrvati više imaju sa nama,zašto su toliko ogorčeni,jer zbog toga što smo mi i pored svih njihovih ugnjetavanja i progona opet stali na svoje noge,jer stvarno ne znam drugi razlog za njihovo ponašanje.