НОВА ПРЕКРШАЈНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ОБРАДОВИЋА: Прети новим протестима

Д. М.

среда, 05. 08. 2020. у 11:29

НОВА ПРЕКРШАЈНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ОБРАДОВИЋА: Прети новим протестима

Архива Новости

ПРЕКРШАЈНИ суд у Београду покренуо је нови поступак против председника Српског покрета Двери Бошка Обрадовића, сада због организације протеста испред Дома Народне скупштине 8. маја.

Ово је трећи прекршајни поступак који се води против Обрадовића пред Прекршајним судом у Београду. Већ му се суди за организацију протестне шетње на великом опозиционом протесту 13. априла 2019. године и за промену маршруте протесне шетње приликом организације "Слободне зоне" испред Председништва 4. маја, такође прошле године.

Истовремено, у Тужилаштву је у току истражни кривични поступак против лидера Двери због инциденат на истом протесту од 8. маја ове године, када су испред зграде парламента нападнути Марјан Ристичевић и министар Зоран Лончар.

С обзиром да је Обрадовићу истекао посланички мандат, њега више не штити имунитет.

Из Двери су запретили новимј демонстрацијама, уз образложење "да су сви канали за критику власти изузев улице заблокирани":

- С обзиром да нема могућности да се другачије мишљење чује ни на великим медијима ни у парламентима од републичког преко покрајинског до локалног нивоа - нема сумње да је једини преостали начин за опозиционо деловање улица као аутентични народни парламент - кажу из Двери.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

električar

05.08.2020. 13:09

U parlamentima, od republičkog preko pokrajinskog do lokalnog nivoa, mogu da nastupaju sa svojim mišljenjima samo oni ljudi koji su za to izabrani. Oni koji nisu, mogu da "razmišljaju" kod svoje kuće, na društvenim mrežama, ili u medijima koji su za njih zainteresovani. Mogu i na ulici, ali uz poštovanje zakona. U protivnom, u zatvor do presude, a i posle presude !!!