ЂУРИЋ О НАПАДУ НА СРБЕ ПОВРАТНИКЕ: Неки на КиМ силом би да менају етничку слику на терену

Танјуг

уторак, 04. 08. 2020. у 18:50

ЂУРИЋ О НАПАДУ НА СРБЕ ПОВРАТНИКЕ: Неки на КиМ силом би да менају етничку слику на терену

Фото Тањуг

ДАНАШЊИ оружани напад на повратничку породицу Костић у Видању код Клине је потврда да на Косову и Метохији, на територији под контролом привремених власти у Приштини, и даље постоје снаге које би силом да мењају етничку слику на терену, и да политички екстремисти и даље рачунају с насиљем као средством за остварење својих циљева.

То је изјавио директора Канцеларије за Косово и Метохију

Марка Ђурића, истичући да нигде у Европи, осим на Косову и Метохији, цивили нису жртве оваквог терора, и то само зато што су друге нације и вере.

"Зоран Костић и његова супруга пуком срећом су прошли неповређени, али, да се овако нешто више не би понављало, међународна заједница најзад мора да почне да ствари назива правим именом, а да оштрије реагује на сваки акт насиља са одликама тероризма", навео је Ђурић у саопштењу.

Наглашава да је дијалог једини пут за решавање проблема на Косову и Метохији и да сматрамо да живот у страху од овакве врсте насиља не сме да буде ничија стварност у 21. веку.

"Надам се да ће истрага показати ко стоји иза напада на кућу породице Костић и да ће починиоци бити ухапшени, а да ће политичке структуре у Приштини предузети искрене кораке ка стварању друштвене климе у којој ће овако нешто бити незамисливо", закључио је Ђурић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Mišo Peć

04.08.2020. 23:21

Mislim da je došlo vreme da konačno Srbija posle dvadeset godina jasno upita medjunarodne snage bezbednosti Kfor koji jedini zadužen za bezbednost gradjana na Kosovu i Metohiji dali su u satnju da obezbede sigurnost Srpskom narodu,ukoliko nisu Srbija je spremna da zaštiti svoj narod.