ВУЛИН: Олуја је беспримерни злочин и не може имати оправдање, нигде и нипошто

Novosti online

04. 08. 2020. у 18:03

ВУЛИН: Олуја је беспримерни злочин и не може имати оправдање, нигде и нипошто

Новости

"НАРОД који етничко чишћење слави као свој највећи празник и није могао да се одрекне усташтва и да се покаје за Јасеновац. Зато што се усташким кољачима носе венци у Блајбург, зато што је Србија ћутала и извињавала се, јасеновачко зло се поновило у Олуји" рекао је данас министар одбране Александар Вулин.

Он је истакао да је "Александар Вучић прекинуо са ћутањем и извињавањем за туђе грехе, затражио правду и казну и рекао као нико пре њега да се Јасеновац и Олуја неће поновити."

- Србија се данас сећа великог погрома, истребљења Срба, злочина за који нема казне. Олуја је беспримерни злочин и не може имати оправдање, нигде и нипошто. Сваки покушај изједначавања, сваки покушај тражења оправдања за Олују међу Србима и њиховом постојању је као када би СС дивизије Холокауст правдале устанком јевреја у Варшавском гету. Не смемо престати да тражимо правду за побијене, протеране и опљачкане Србе - поручио је министар Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Pero

05.08.2020. 03:36

U pravo je Vucic Vuline koj kaze da nece dozvolite da se Jasenovac i Oluja ponovi ali ja vas pitam koga ce da branite u Hrvatsku kada tamo nema vise Srba .Sada jedino zive tamo stari jer mladi i ne pomislaju da ostanu da zive.