Министарство одбране и Покрет социјалиста реаговали због медијског линча министра Вулина

Новости онлине

02. 08. 2020. у 15:22

МИНИСТАРСТВО одбране Републике Србије је реаговало због, како наводе, наставка кампање лажних вести и медијског линчовања министра одбране Александра Вулина од стране луксембуршких медија и за то припремљене мреже портала, истичући да се почасни летачки знак додељује "за допринос развоју и опремању и стварању услова за унапређење оперативних способности Ратног ваздухопловства и ПВО", а не за пилотирање.

Министарство одбране и Покрет социјалиста реаговали због медијског линча министра Вулина

Танјуг

- Можда баш зато и заборављају да помену да је 2008. године министар одбране Драган Шутановац добио позлаћени пилотски знак иако је наше Ратно ваздухопловство и ПВО тада било неупоредиво слабије - наводи се у саопштењу, и додају да је за допринос у опремању и поновном формирању 63. падобранске бригаде и 72. бригаде за специјалне операције министар одбране Александар Вулин награђен од њених припадника почасним береткама и знацима припадности јединици, а није морао да постане ни диверзант ни падобранац. У саопштењу се наводи да је тада била актуелна лаж коју су ширили луксембуршки медији о одбијању послушности 63. падобранске бригаде па се и беретка изгубила у мору лажних вести.

- Наше Ратно ваздухопловство и ПВО захваљујући упорности и ауторитету врховног команданта Војске Србије Александра Вучића и раду министра одбране Александра Вулина никада није било снажније и на вишем нивоу оперативних способности. Имамо 14 авиона МиГ-29, пет најсавременијих Х-145 и четири Ми-35 хеликоптера, борбене беспилотне летелице - наводи се у саопштењу, и додају да су плате пилотима повећане, да је набављена и нова лична опрема, хангари и писте се обнављају, као и да поново школујемо подофицире за рад на одржавању ваздухоплова.

- Оно што луксембуршки медији не желе да виде, види свако други, неко се радује, неко тугује, али да је српско небо брањено нашим снагама, то виде сви - закључује се у саопштењу Министарства одбране.

Из Покрета социјалиста поручују грађанима Србије да се опет пред формирање Владе Србије врши медијско линчовање Александра Вулина.

- НАТО лобисти, страни медији и њихове испоставе пласирају и преносе неистине које уз троловску подршку на мрежама треба да симулирају јавност Србије и да од хиљаде пута поновљене лажи и увреде направе истину - наводе из ПС.

- Али када истина боли, лажови су најгласнији и одатле толико грактање због доделе почасног летачког знака РВиПВО  Александру Вулину као вид признања за његов рад и допринос развоју овог војног рода - додаје се у саопштењу ПС, и наглашавају да се луксембуршки медији и опскурни портали не обазиру на чињеницу да је ово признање и раније додељивано много незаслужнијим од Вулина а јефтини аналитичари и ДС генерали просипају нове лажи и старе увреде.

- Нико не мисли да ће Вулин сада постати пилот али захваљујући његовом раду пилоти као и цело РВи ПВО је у много бољем стању него у време када је ДОС гласовима грађана Србије отеран са власти. Лајкови, постови и видео прегледи се не рачунају на изборима а слободно небо Србије брани наше а не туђе ваздухопловство и у томе је суштина нових напада и на Вулина и на РВ и ПВО. На жалост оних који сада клевећу и вређају странци више никада неће формирати владу нити ће страни медији говорити у име грађана Србије. Видимо се на наредним изборима - наводи се у саопштењу Покрета социјалиста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)