НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ПОНИЖЕЊА: Ђурић са Боцан-Харченком о проблемима Срба на КиМ

Танјуг

27. 07. 2020. у 16:49

НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ПОНИЖЕЊА: Ђурић са Боцан-Харченком о проблемима Срба на КиМ

Фото Танјуг

Београд је опредељен за дијалог као средство за нормализацију прилика у региону и стварање услова за економски развој, али никоме неће бити дозвољено да понижава Србију и испоставља јој захтеве да занемари елементарне државне и националне интересе, изјавио је данас директор Канцеларија за КиМ Марко Ђурић.

Ђурић је то рекао на састанку са амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком, кога је упознао са политичко-безбедносном ситуацијом у покрајини, проблемима српског народа и током дијалога - како на политичком тако и на експертском нивоу.

Према Ђурићевим речима, братске везе српског и руског народа, као и однос суштинског разумевања и поверења који су изградили председници Александар Вучић и Владимир Путин, наставиће да буду темељ изванредних односа Русије и Србије.

Директор Канцеларије за КиМ изразио је уверење да ће Србија и надаље имати подршку Русије на међународном плану када је реч о КиМ.

У име Владе Србије и српског народа, Ђурић је још једном амбасадору Боцан Харченку захвалио због драгоцене помоћи коју је Русија обезбедила у борби против пандемије али и на подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Sara

27.07.2020. 17:00

Zapad čigledno zanima samo da im damo tapiju na deo naše zemlje kako bi nastavili da je dalje krčme. Mi, umesto da smo sve bliži Rusima koji nas nikada nisu ubijali i kada je njima bilo dobro uglavnom je bilo i nama, nastavljamo da se ponižavamo sa Nemcima i ostalim zemljama "zapada".