ИСТЕРАЛИ СРБЕ ПОСЛЕ 18 ГОДИНА: У Бујановцу формирана власт коју чине само представници албанских партија

Ј. С. - С. С. Р.

24. 07. 2020. у 09:00

ИСТЕРАЛИ СРБЕ ПОСЛЕ 18 ГОДИНА: У Бујановцу формирана власт коју чине само представници албанских партија

Са потписивања споразума о формирању власти / Новости

МЕЂУ представницима власти у Бујановцу после 18 година неће бити Срба. На конститутивној седници скупштине општине пре два дана формирана је владајућа коалиција коју чине само албанске партије. За председника Бујановца изабран је Нагиб Арифи, гласовима 25, од укупно 41 одборника.

У власти су се нашле четири албанске партије, док су у опозицији једна албанска странка, коалиција око СНС, тим око СПС и политичка организација Рома. Занимљиво је да овај потез стиже непосредно после доласка представника Албанаца на консултације о влади са председником Александром Вучићем, где су тражили министарско место.

Према речима новоизабраног председника Арифија, Срби су, засада, на чекању:

- Разговараћемо са њима следеће недеље. Сада смо гласали за органе управљања како бисмо спровели законске норме. Понудићемо српским странкама неке функције, постоји могућност проширења коалиције.

Он је додао да не очекује "опструкције" из Београда због моноетничке власти која, како је нагласио, може бити тренутна, јер има места договору.

Први човек бујановачких напредњака Ненад Митровић каже, за "Новости", да је садашња власт договорена у Тирани, не у Бујановцу и да је прича о испуњавању законске норме чиста демагогија:

- После 18 година десио се преседан да се формира власт у којој учествују само Албанци. Ми смо били у преговорима са две албанске партије, на ивици од потписивања коалиционог споразума, а онда су уследиле консултације у Тирани.

Он додаје да је ово шамар добросуседским односима, не само Србима, већ и Ромима, али и свима који деценију и више раде на томе да Срби и Албанци живе једни са другима, а не једни поред других. Српски одборници окупљени око СНС и СПС, у знак револта због формирања моноетничке власти, напустили су у среду конститутивну седницу.

ЈОВАНОВ: ОДБАЦИЛИ 42 ОДСТО ГРАЂАНА

ПОТПРЕДСЕДНИК Главног одбора СНС Миленко Јованов каже, за "Новости", да овакав потез показује лоше намере Албанаца из Бујановца, али и њихових налогодаваца из Тиране, или одакле већ:

- Није нормално да 42 одсто грађана, у овом случају Срба, искључите из управљања средином у којој живе. Јасно је да се иза овога крију неки други планови, а да Срби у реализацији тих планова свакако не би учествовали, па су зато и искључени. Ипак, и они који су ово осмислили, као и они који су спровели, треба да знају да Србија никоме неће дозволити да је дестабилизује.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Yu

24.07.2020. 13:14

Pa sta je tu cudno,cudno je da su Srbi i nakon svega i dalje naivni sad prave od bujanovca,preseva medvedje novo kosovo mjesto da su im odavno zavrnuli cesmu.Ovo sve sto nam se dogadja postalo je vec morbidno zbog nase gluposti.Ma govorili bi oni meni svi srpski

Deda

26.07.2020. 10:00

Ja već godinama pišem i upozoravam. Dogovor oko Kosova i bilo kakav "sporazum" sa Šiptarima vodi ka sledećem. Odvajanje i pripajanje Kosovu Republjik Bujanovca, Preševa i Medveđe. Ako se zaustavi ili bar njima odcepi pola Kosova sa Pećkom Patrijaršijom, Dečanima i Gazimestanom u Srbiji ima šanse da se zadrže ove 3 opštine. Naravno uz sprovođenje ustava i zakona RS i na toj teritoriji. Kome se ne sviđa neka ide na Južno Kosovo i razmeni se sa Srbima južno od granice na Kosovu.