КРИВЦИ НИКАД НИСУ КАЖЊЕНИ: Делегација Србије у Бриселу одала пошту настрадалим српским жетеоцима

Д. Р. Ђ.

23. 07. 2020. у 18:46

КРИВЦИ НИКАД НИСУ КАЖЊЕНИ: Делегација Србије у Бриселу одала пошту настрадалим српским жетеоцима

Фото Новости

По завршетку разговора са делегацијом Приштине у Бриселу, представници Београда, предвођени Марком Ђурићем, директором Канцеларије за КиМ, отишли су у цркву Светог Саве у Бриселу да одају пошту српским жетеоцима страдалим пре 21 годину у селу Старо Грацко.

Они су поручили да ће се српски народ заувек сећати својих страдалника, и да ће чинити све да се одговорни албански терористи нађу пред лицем правде.

Делегација Београда је данас, у оквиру техничких разговора са представницима ЕУ у Бриселу, подсетила на овај злочин и чињеницу да никада нико није одговарао за тај, као ни многе друге терористичке нападе на Србе.

Ђурић је захтевао од ЕУ да уложи напоре како би овај и други злочини почињени над цивилима након доласка међународних снага на Косово и Метохију били расветљени, а починиоци и налогодавци кривично процесуирани.

Према његовим речима, међународна заједница је морално одговорна да не дозволи да злочини који су се десили пред њеним очима буду заташкани и препуштени забораву, јер трајан мир на Косову и Метохији не може се градити на негацији злочина и потребе да кривци буду кажњени.

У српској делегацији су и председник Комисије за нестала лица Вељко Одаловић, републички комесар за избеглице и расељена лица Владимир Цуцић и директор Канцеларије за координационе послове у преговорима Драган Владисављевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)