ВУЧИЋ У БАЊАЛУЦИ Аеродром у Херцеговини - заједнички пројекат Србије и Српске (ВИДЕО)

Novosti online

23. 07. 2020. у 09:00

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић борави данас у једнодневној посети Бањалуци, где институцијама у Републици Српској уручује помоћ вредну готово 2,7 милиона евра.

ВУЧИЋ У БАЊАЛУЦИ Аеродром у Херцеговини - заједнички пројекат Србије и Српске  (ВИДЕО)

Фото: Д. Поздеровић

Вучића су на аеродрому дочекали председница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан председништва БИХ Милорад Додик.


ДОДИК: СРБИЈА И СРПСКА ЗАЈЕДНО РАДЕ НА СВИМ ВАЖНИМ ПРОЈЕКТИМА

Милорад Додик поновио је да Српска и Србија желе заједно да раде на свим важним пројектима.

- Не желимо никоме да наносимо никакву бол, али смо спремни да реализујемо наше заједничке пројекте. Разговарали смо о томе да радимо на изради закона о заштити ћирилице и нашег језика, како би дали допринос јачању улоге и значаја нашег језика и писма. Немамо намере да оклевамо у томе-рекао је Додик,након састанка са Вучићем.

-Стална тема су регионални односи. Пандемија је донела много проблема. Вучића смо упознали с нашом ситуацијом, а познато је да Србија има најбоље економске показатеље. Говорили смо о изградњи пута и аутопута, блокадама и опструкцијама из Сарајева које се односе на мост у Братунцу. Верујемо да смо и то поставили на праве ноге и да ће и то уското бити завршено-каже Додик.

Фото: Д. Поздеровић

 

-Видљиво је да Србија помаже пројекте у готово свим нашим општинама. Председник Србије изразио је спремност да Србија финансира и изградњу пута од Раче до Бијељине пута Србија, за шта ће дати више од 80 одсто средстава-поручује Додик.

-Требамо јасно истаћи захтеве и наш став да је немогуће разговарати о одвајању Косова, а да се притоме не разговара и о статусу Републике Српске. Господин Вучић о том питању ништа није одговорио, али покушаћемо да га убедимо да се те теме заједнички посматрају. То није против Дејтонског споразума. Српска никада неће прихватити било какво признавање Косова. Ми остајемо повезани с нашим народом и Србијом и нашу будућност видимо у најбољим могућим односима са Србијом. Од БиХ добијамо сталне опструкције-каже Додик.

Додик је Вучићу честитао и победу на изборима, наводећи да очекује да ће се конституисањем парламента и Владе Србије добра сарадња наставити.

Фото: Д. Поздеровић

 

ЦВИЈАНОВИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА ВУЧИЋЕМ: СРПСКА ДОБИЈА АЕРОДРОМ У ХЕРЦЕГОВИНИ

Жељка Цвијановић каже да се на састанку разговарало о многим економским темама и инфраструктурним пројектима који су у реализацији, али су поменуте и неке нове идеје.

- Поред пројеката везаних за изградњу моста и ауто-пута који су стратешки пројекат за РС од председника Вучића смо чули и неке нове идеје. Највише ми се свидело то што би заједнички ушли у реализацију мањег аеродрома у Херцеговини - истакла је Цвијановић.

У Бањалуци је у току састанак председника Србије Александра Вучића са председницом Републике Српске Жељком Цвијановић и српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком.

 


ВУЧИЋ ИСПРЕД УКЦ У БАЊАЛУЦИ РАЗГЛЕДАО САНИТЕТЕ

Председник Вучић је пред Универзитетским клиничким центром у Бањалуци са Милорадом Додиком разгледао санитете.
 

Фото: Д. Поздеровић

 

ЦВИЈАНОВИЋ: ВИШЕ ОД ОБИЧНЕ ПОСЕТЕ, ЗНАК ДА ИМАТЕ ДРАГОГ ГОСТА

Председница Жељка Цвијановић каже да су изабрали да посета почне пред УКЦ, да би изразили и захвалност лекарима за све напоре.

-Више од обичне посете, знак да имате драгог госта који нам пружа несебичну подршку, кроз разне донације-изразила је захвалност Вучићу Жељка Цвијановић.

Фото: О.М.

 

ДОБРОДОШЛИЦА И ЗАХВАЛНОСТ ДОДИКА

Милорад Додик пожелео је добродошлицу и захвалио се Вучићу на донацији

Поздравио је здравствене раднике посебно.

Како каже, радује се разговору с Вучићем о битним економским пројектима, националним питањима, Косову, РС, инфраструктурним пројектима.

- За РС важан је аутопут према Бијељини и захвалан сам што Србија већ гради свој део, те што ће помоћи градњу деонице до Бијељине. Ауто-пут није само пут, већ вековна повезница Србије и РС. И све што чине од моста у Братунцу је исправљање вековне неправде, у тој комуникацији међу Србијом и РС. Милина нам око срца што имамо две српске државе, шта год ко против тога говорио -каже додик. Више о томе читајте КЛИКОМ ОВДЕ

 


ВУЧИЋ: НАША ЈЕ ОБАВЕЗА ДА ПОМАЖЕМО, ПОМАГАЋЕМО ЈОШ

Данас се уплаћује 540000 евра за школе, већ је легао на рачун Владе РС и новац за петровачки духовни центар.


Заједно раде на изградњи споменика на петровачкој цести, где је убијана колона избеглица из Крајине, 90% даје Србија средстава.

Вучић каже да заједно исправљају бројне неправде према нашем народу, и гласно говоре о свему.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u Banja Luci.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Jul 23, 2020 at 1:30am PDT


- Ако не будемо бринули о себи, наслеђу српског рода и народа, шта можемо очекивати. Сви витезови српске културе рођени су овде-каже Вучић.

-Србија гарантује Дејтон, који гарантује Српску-рекао је Вучић.

Фото: Д. Поздеровић

 

-Наша је обавеза да помажемо. Послали смо и 10.000 тестова за корону ноћас. Нећемо да се стидимо тога ни да се правдамо. Нападали су ме зато што неке од тих донација не пишу у буџету, али ко може да гарантује шта ће се десити у септембру. Помагаћемо још, и српске општине у ФБиХ, Гламоч, Грахово... -поручује председник Србије и додаје да подржава територијални интегритет БиХ, али и Српску.

Срећни смо и поносни на сваки успех РС, за све што направите и ми смо срећни, болницу, пут-рекао је Вучић.


Србија је преузела обавезу да мост преко Саве сама изгради


ВУЧИЋ УРУЧИО КЉУЧЕВЕ ДИРЕКТОРИМА ДОМОВА ЗДРАВЉА

Вучић је уручио кључеве возила директорима домова здравља. Ова донација Републике Србије - 15 санитетских возила, вредна је скоро 750.000 евра.

Фото: Д. Поздеровић

 


Фото: Д. Поздеровић

 
 

 
 

Фото: Д. Поздеровић

ВУЧИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА ОБЈЕКТУ У НАСЕЉУ ПЕТРИЋЕВАЦ

Вучић је обишао радове на изградњи вишенаменског објекта, у којем је планирано да буду смештени вртић, Дом здравља и месна заједница, чија се изградња финансира средствима Србије у насељу Петрићевац.

Пројекат је вредан 2 милиона марака, а Србија је у њега уложила 800.000 евра.

Дочекао их je градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и остали функционери Српске. Ту је био и већи број грађана, који су Вучића поздравили аплаузом.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић захвалио је Влади Србије и председнику Александру Вучићу што финансирају изградњу објекта.

-То ће користити око 10.000 грађана Бањалуке. Директно 8.000 становника Дом здравља, још 150 малишана у вртићу, али и у новој згради Месне заједнице Петрићевац, где ће просторије служити бројим удружењима и грађанима овог дела града-рекао је Радојичић.


 

Председник Србије обишао је радове на изградњи Српско-руског храма.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (29)