СТЕФАНОВИЋ О ПРИТИСЦИМА НА СУДСТВО: Потпредседник владе одговорио Бошку Обрадовићу

Novosti online

20. 07. 2020. у 16:50

ПОТПРЕДСЕДНИК Владе Републике Србије Небојша Стефановић оценио је данас да скандалозно обраћање једног од лидера Савез за Србију Бошка Обрадовића испред Уставног суда Србије показује колико мало мисле о Србији, њеној добробити и стабилности, и колико мало размишљају и воде рачуна о владавини права они који су окупљени око Ђиласове коалиције.

СТЕФАНОВИЋ О ПРИТИСЦИМА НА СУДСТВО: Потпредседник владе одговорио Бошку Обрадовићу

Фото: Танјуг

 - Нажалост, чули смо претње судијама Уставног суда да ће њихова имена бити читана свакога дана, да ће те људе излагати мржњи, јер раде свој посао, и претње да морају да доносе одлуке какве се свиђају Бошку Обрадовићу. Прете им да ће у сваком супротном случају бити кривично прогањани када Обрадовић једнога дана дође на власт, гоњени, злостављани и да ће на ко зна који начин да им се чини неко зло. То показује докле су све спремни да иду и шта су све спреми да раде само да би остварили своје политичке циљеве - повратак у фотеље и да се дочепају народне касе - рекао је Стефановић.

 
Он је оценио да је реч о до сада незабележеним претњама судијама и да овакав притисак на судство, на тужилаштво и притисак на све људе који мисле другачије, а раде професионално свој посао, није допустив у Републици Србији.
 
- Хоћу да поручим не само Бошку Обрадовићу и Савезу за Србију, већ и свим грађанима Србије, да тако нешто у Србији неће моћи да се дешава. Република Србија ће реаговати и неће дозволити да било ко линчује судије и угрожава њихову независност. Ти људи морају радити у складу са законом по свом слободном судијском уверењу и у интересу грађана Републике Србије, а не у интересу тајкуна Бошка Обрадовића, Драгана Ђиласа и свих осталих који чине ту коалицију - поручио је Стефановић.  
 
Како је истакао, посебно забрињава позив Бошка Обрадовића некој страној држави или групи страних држава да пошаље некакву страну мисију која би на територији Републике Србије успостављала онакву власт каква се свиђа Ђиласу, Обрадовићу и Савезу за Србију. 
 
- То никада не може да се догоди у Републици Србији. Овде о томе ко чини власт, како се живи у Србији и како организујемо наше друштво одлучује искључиво народ Републике Србије. И то мора да буде политичка порука, коју сви морају да разумеју, нећемо дозволити уништавање наше земље, нећемо дозволити нестабилност и увек ћемо се борити за то да народ има право да одлучује кога жели, а не тајкуни - закључио је Стефановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)