НЕМАЧКИ МИНИСТАР: Европа има право на своју енергетску политику

Танјуг

16. 07. 2020. у 22:25 >> 18:21

ЕВРОПА има право на своју енергетску политику, али САД то не узимају у обзир и прете екстериторијалним санкцијама, изјавио је данас министар спољних послова Немачке Хајко Мас, пренела је прес служба Министарстава.

НЕМАЧКИ МИНИСТАР: Европа има право на своју енергетску политику

Фото: АП

Најављивањем санкција посебно Европљанима, америчка влада занемарује суверенитет Европе и њено право да сама одлучује, где и како ће куповати енергију, рекао је Мас, пренео је ТАСС.

"Европска енергетска политика се спроводи у Европи, а не у Вашингтону", истакао је он и додао да Европа одлучно негира екстериторијалне санкције.

"Сматрамо да је непримерено увођење санкција партнерима", навео је Мас.

Према његовим речима, потребан је заједнички трансатлантски став о санкцијама против Русије.

"Тренутна одлука америчке владе чини ове напоре још тежим", додао је Мас.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Sale

17.07.2020. 01:20

Nemačka nema pravo da govori u ime Evrope i svih evropskih naroda. Nemačka kao najveći zagovornik sankcija protiv Rusije mora prva da snosi posledice a ne da suruje sa Rusijom iza ledja svih bez posledica. Nemacka opet iscrpljuje evropske narode i države i kao takva neprijatelj je evropskih vrednosti.

Miloš

17.07.2020. 11:48

Оно што САД у сфери енергетске политике раде на глобалном нивоу, СР Немачка деценијама успешно спроводи у Европи. Немачка је и скројила Енергетски споразум по коме могу да се изграде Северни ток 1 и 2 (па ако треба и 3 и 4), али никако Јужни ток, да тамо неке мале балканске државе буду на траси гасовода. Из напред наведеног лицемерна је изјава немачког министра. На овом примеру види се да је прича о слободном протоку људи, робе и капитала (и са оне и са ове стране Атлантика) обична изанђала поштапалица којом мултинационалне компаније (уз подршку својих матичних земаља) покоравају мале државе.