ЗАБРАЊЕНО ВРЕЂАЊЕ ОВК: Приштина одобрила закон којим намерава да заштити углед терористичке организације

С. С. Р.

среда, 15. 07. 2020. у 22:16

ЗАБРАЊЕНО ВРЕЂАЊЕ ОВК: Приштина одобрила закон којим намерава да заштити углед терористичке организације

Фото Facebook

У ДАНИМА када председник лажне државе Хашим Тачи даје исказ у Специјалном суду у Хагу, на основу оптужнице која га терети за убиства скоро сто људи, ратни злочин, мучења и прогон, влада тзв. Косова дала је на седници у уторак "зелено светло" за Нацрт закона о заштити вредности ОВК?!

Против акта који велича деловање терористичке организације гласали су министри Српске листе Горан Ракић и Далибор Јевтић.

Министарка спољних послова привремених институција у Приштини Мељиза Харадинај Стубла изјавила је да су "вредности ОВК нит слободе":

- Три слова, ОВК, пре него што их ми заштитимо, они су бранили нацију. Владини кабинети се мењају, али оно што се не мења је историја. ОВК је блиставо светло у прошлом веку и темељ је нације о којој сањамо.

Председник Алексаднар Вучић рекао је да су у Приштини "разматрали предлог новог закона о заштити вредности и врлина деловања ОВК, што значи да ће сваког Србина који би било шта рекао о ОВК моћи да приводе и хапсе, исто као и везано за Рачак".

- Мислите да је с тим могуће да градимо ново поверење - упитао је Вучић, тражећи одговор од Брисела. - Ми ћемо дати све од себе да поверење и боље односе стварамо.

У мишљењу о усклађености са законодавством ЕУ, тзв. влада је навела да "одредбе у овој области нису регулисане законодавством ЕУ и као такве остају у надлежности интерне регулативе за државе ЕУ".

Закон треба да буде упућен у парламент, али се, засада не помиње када ће се о њему полемисати.

Иначе, Тачи је у среду и трећи дан заредом одговарао на питања тужиоца у Хагу.

УДАР И НА СУД

ЗАМЕНИК председавајућег Организације ратних ветерана ОВК Насим Харадинај рекао је у среду да ће у августу покренути иницијативу за распуштање Специјалног суда:

- Организоваћемо потписивање петиције о којој ће се изјаснити посланици. Покренућемо иницијативу да се суд укине, не једном него сто пута.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Mire

16.07.2020. 11:13

Postoji regularna vojska i policija, svaka svaka druga oružana frakcija na tlu države koja nije vezana za regularnu vojsku i policiju je teroristička organizacija. Pa je stoga i OVK teroristička organizacija.

Južni susjed

19.07.2020. 13:22

@Komandant 1001 - "Komandante" , samo izvoli, sa ili bez Vladimira, odbor za doček, je uvijek spreman. Velika je vjerojatnoća, da si rata vidio samo na vidio igricama, i mogu ti reći, poslije dva preživljena, da je stvarnost jako okrutna.

nikola

16.07.2020. 23:06

Албанци су у Србији имали највећу аутономију у Европи у свим облицима живота и рада. Није постојао разлог за побуну осим у болесној жељи да се отме туђа земља а и уз наговор неких великих сила од којиј једна на КиМ борави као окупатор.