ДАЧИЋ: Нећу радити против Вучића, макар не био председник СПС

Танјуг

уторак, 14. 07. 2020. у 11:00

ДАЧИЋ: Нећу радити против Вучића, макар не био председник СПС

Фото: Танјуг

НЕЋУ радити против председника Александра Вучића, а ако СПС већински хоће да ради против Вучића, сигурно нећу у томе учествовати нити више остати на месту председника СПС-а, поручио је данас лидер социјалиста и министар спољних послова Ивица Дачић.

-То су (појединци из СПС-а) лоши примери и замолио сам председника Вучића да ми шаље све шта год има неко мој да је направио неку глупост. Мислим да је наша партија у целини остала на оном путу који сам ја за зацртао још прво вече протеста- рекао је Дачић гостујући на ТВ Хепи.

Подсећа да је још тада изнео свој став осудвиши оно што се дешавало испред Скупштине Србије.

Говорећи о иступима појединих чланова СПС -а и људи који имају са њима везе који су подржали демонстрације, Дачић је поручио:

-Већ сам рекао, да свако ко учествује на овим демонстрације, ко их на било који начин подржава и може да се доведе у везу са тим, ако има неке везе са СПС - ом да ће сносити последице.

Ипак, додаје да има ту и кадрова који су "са њихове стране постављени који се не понашају морално у овој ситуацији".

-Што се тиче Горана Тривана, о његовој одговорности ћемо расправљати на Председништву странке- рекао је Дачић.

Додаје да најоштрије осуђује изјаву Новице Тончева и истакао да Тончев није смео уопште да изговори на било који начин блокаду саобраћајница.

-Тончев је признао да је погрешио и да није требало да даје било какве изјаве у смислу да ће бити неке блокаде путева. То није реално и то се неће дозволити. За мене је ово што је Тончев урадио потпуно погрешна изјава, у лошем тренутку и то апсолутно не сме да се дешава. Озбиљан политичар то себи не сме да дозволи.

Дачић, такође, наводи да се у Србији води специјални рат и да је једна корак у томе и одвајање СПС-а од Вучића.

-Зато сам и рекао да пут ка рушењу Вучића води преко рушења Дачића- додао је Дачић.

Такође, Дачић истиче да је убеђен да је коалиција са Вучићем у интересу Србије, као и да ништа што је у интересу Србије не може да буде против интереса СПС-а.

Каже да сви ти иступи појединаца људи из његове странке обесмишљавају све оно сто он ради.

Коментаришући то што су у појединим новинама били наслови: Дачићу буди фаца и пређи у опозицију, каже да се говори људима у СПС-у како сви једва чекају да СПС оде у опозицију и да ће тада имати 20 или 30 одсто подршке.

-Да ће да добију подршку са Запада, а ако ја то нећу, да ће онда да крену да ме руше у СПС.

Дачић додаје да постоји једна податак који је за њега фасцинантан, а то је да је СПС освојио 50.000 више гласова на локалним изборима него на парламентарним, то се никада није десило, што говори да су "више радили за локалне изборе него за парламентарне".

-Ми смо онда освојили 10,4 одсто , а циљ нам је био 10,9 одсто, значи 0,5 одсто мање односно око 18.000 смо имали мање гласова него што је требало по неком нашем циљу. Али, 380.000 гласова колико смо освојили на локалним изборима је 12 одсто, е сада можете да замислите... Не могу то да тумачим другачије него као једна веома сумњив податак и то тек треба да се анализира да ли је у питању опструкција, мислим да јесте.

Дачић се у јавности каже како је ето СПС имао 560.000 гласова када је започео коалицију са Вучићем и да су сада дошли до 340.000 гласова, то јест са 14,5 одсто на 10,4 одсто.

Истиче да је то тачно, али да су остале странке нестале са политичке сцене. То је политички цунами који је тешко издржати и право је чудо како смо ми уопште опстали.

-И тих 560.000 гласова сам ја направио, јер када сам преузео СПС 2006. године, имали смо 230.000 гласова или нешто више од пет одсто гласова. И тада су ме нападали, али смо ми имали једно тврдокорно бирачко тело и имамо га и данас- додао је Дачић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

posmatrac iz daleka

14.07.2020. 13:21

Da li to znaci da je ceo vas SPS ili vecina "protiv Vucica". Ili ste prilikom te izjave mislili na predsednika Drzave? Ovo bih pitao i (na veliku zalost) vaseg "podpredsednika" Tonceva. Da li on sprema demonstracije protiv gospodina Vucica ili protiv predsedoka Srbije ???

raca

15.07.2020. 06:56

Dačiću , isto to je počeo da radi i Ružić -da pljuje po Vučiću i sns i čim je dobio ministarstvo odmah je ućutao e to sad radi onaj Tončev.E ja kažem ajde vi lepo u opoziciju pa ćete se raspasti za dva dana