СПС ИСКЉУЧУЈЕ ЧЛАНОВЕ КОЈИ ИДУ НА ПРОТЕСТЕ: Дачић сменио Шкундрића, оплео и по Тончеву

Танјуг

понедељак, 13. 07. 2020. у 16:37

СПС ИСКЉУЧУЈЕ ЧЛАНОВЕ КОЈИ ИДУ НА ПРОТЕСТЕ: Дачић сменио Шкундрића, оплео и по Тончеву

Ивица Дачић / Фото Н. Параушић

Статутарна комисија Социјалистичке партије Србије искључила је из странке двојицу чланова из Инђије који су учествовали на протестима испред Народне скупштине, а Петар Шкундрић је разрешен дужности саветника у Влади Србије, саопштио је данас председник СПС и министар спољних послова Србије Ивица Дачић.

"Статутарна комисија Социјалистичке партије Србије искључила је из странке данас двојицу чланова из Инђије који су учествовали на рушилачким демонстрацијама испред Народне скупштине, због поступања супротног од политике партије и нарушавања угледа СПС-а", навео је Дачић у изјави достављеној Танјугу.

Он је поновио да ће свако ко подржава или учествује у насиљу, а повезан је на било који начин са СПС-ом, бити смењен и искључен из СПС-а.

Додао је да ће се о одговорности Горана Тривана због напада његовог саветника на председника Вучића, расправљати на седници Председништва.

Дачић је најоштрије осудио изјаву потпредседника Новице Тончева, о блокади пута на југу Србије, истичући да је таква изјава директно супротна политици СПС-а.

"СПС најоштрије осуђује сваку насиље, напад на институције и блокаду саобраћајница, а посебно напад на председника Вучића. Свако ко се понаша супротно политици СПС-а биће санкционисан", навео је Дачић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Mare 1

14.07.2020. 21:21

@Bambi - Škundrić je bio na državnim "jaslama" Dobro plaćen uz druge beneficije. To je uživaoinjegov sin. Svaki roditelj je dužan da vaspitava svoje dete.Kako ga vaspitava u mladosti takav je i kasnije. Vidimo kako je vaspitao svog sina!

Miki Zg

13.07.2020. 18:15

Pred nekoliko mjeseci pred izbore predsj. države A.Vučić je jasno rekao :Ako svi oni ,političke partije u Srbiji budu imali i jedan mandat više od SNS-a ,složit će svoju Vladu .Čestitam narodu ,kako je glasao !

nre

14.07.2020. 17:46

Takvu stranku da upropasti jedan covek to je sramota! Naj obrayovaniji ljudi i najstrucniji u svom poslu su nekada bili clanovi ... Mislim da je Dacic treba oda ode davno jer nije vise sposoban osim da skroz dokururi partiju.... Mene bi na njegovom mestu bilo sramota ako on poznaje tu kategoriju posle ovakve izjave