ВУЧИЋ СА БОЦАН-ХАРЧЕНКОМ: Пренесите захвалност Путину

Танјуг

понедељак, 13. 07. 2020. у 13:53

ВУЧИЋ СА БОЦАН-ХАРЧЕНКОМ: Пренесите захвалност Путину

Фото: Танјуг

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка и замолио га да председнику Владимиру Путину пренесе захвалност за срдачно гостопримство, које му је указао у Москви, током боравка поводом Параде победе.

Председник Вучић је рекао да је то, за њега, још један израз поштовања председника Путина према нашој земљи.

Он је подсетио да су имали добар разговор о важним политичким питањима и да је председник Русије потврдио да ће да посети Србију у октобру.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко су разговарали о реализацији конкретних договора о јачању билатералне сарадње.

Они су разговарали и о ситуацији на Западном Балкану, посебно о питању Косова и Метохије, поводом кога је председник Вучић упознао амбасадора Боцан-Харченка са наставком дијалога Београда и Приштине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (47)

Ivana

13.07.2020. 17:30

Strateška saradnja sa Rusijom, je od velike važnosti za Srbijom, jako je važno da građani Srbije znaju da Srbija danas radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države.Srbija se danas cela razvija i gradi.

Kosta

13.07.2020. 19:55

Odnos Srbije i Rusije je poseban, pun međusobnog poverenja, uvažavanja. Podržali smo Rusiju, nismo joj uveli sankcije zbog Krima i pored velikih pritisaka, ona to zna da ceni. Vraća nam na najbolji mogući način, podržavajući nas kad je KIM u pitanju.