ВУЧИЋ У ЕМИСИЈЕ ХИТ ТВИТ: Имамо медицинску опрему за борбу против короне! Победићемо, гарантујем

Новости онлине

12. 07. 2020. у 21:04 >> 22:58

ВУЧИЋ У ЕМИСИЈЕ ХИТ ТВИТ: Имамо медицинску опрему за борбу против короне! Победићемо, гарантујем

Фото: Пинк Принтскрин

ГОСТ Верице Брадић у емисији "Хит твит" на телевизији Пинк био је председник Србије Александар Вучић који је коментарисао актуелне теме.

Поводом лажне објаве Емануела Макрона на друштвеним мрежама, да је пристао да призна Косово, председник Србије Александар Вучић у емисији Хит твит је рекао да је то лажна вест и да то свако зна.

- Било је вести које су биле невероватне, једна лаж је смењивала другу, лагао је ко је шта стигао. Многи користе друштвене мреже да бесмисленим вестима стекну популарност. Што је већа лаж добијете више лајкова. То је једна од опасности савременог света, и то ћемо зрелошћу морати да победимо.

- Не мислим да је то било кога озбиљно збунило. Свако нормалан зна да су то бесмислице, ти људи стално измишљају те лажне вести, то је у домену глупости. Било је вести које су да би се погоршала ситуација у земљи и Београду, једна лаж је сустизала другу, о 63. Падобранској, топовима са Бановог брда, о томе како је читава породица умрла од короне. Живите у ери друштвених мрежа, многи људи који не би имали статус у друштву корисрте друштвене мреже како би стекли популарност - започео је Вучић своје излагање одговарајући на питање Верице Брадић поводом све присутнијих лажних вести.

Фото: Пинк Принтскрин

- Обећао сам да ћу ускоро бити само председник Србије, победићемо корону, само их молим за мало више дисциплине и одговорности. Вечерас је само 500 људи на улици, јуче око 1.000 људи, ако ми будемо успели да се понашамо дисциплиновано и одговорно, победићемо корону - истакао је председник Србије.

"Имам проблем када рушите оно што је највредније у нашем друштву"

Вучић је рекао да имамо лекаре и болнице, које су добро опремљене.

- Имамо још 1.137 респиратора, чистих, клиничких респиратора - открио је Вучић.

Како каже, опремљена је Србија, али пуне су нам болнице.

Фото: Пинк Принтскрин

- Молим људе за одговорност и победићемо корону... Само је потребно да покажему ту врсту јединства и заједништва и победићемо - истакао је Вучић и додао да је реч о врло тешкој болести и опасној инфекцији.

- Ми бољих лекара немамо и они су добри лекари, епидемиолози... У реду је када покушавате да срушите мене, то је политика! Али имам проблем када рушите оно што је највредније у нашем друштву – то су наши лекари - нагласио је Вучић.

Вучић је показао и фотографије Инфективне клинике рекавши да од седамдесетих година у ту болницу није "ни ексер закуцан", а да ова власт јесте нешто урадила.

Фото: Пинк Принтскрин

Вучић је рекао и да се на изборима нико није заразио, да су све мере испоштоване.

- На изборима се нико није заразио... На сам дан избора све су мере поштоване, врло ефикасно, сви су имали маске, било је много боље него кад идемо у продавницу. Свуда у Европи су били избори, данас су у Шпанији, у Пољској је други круг, у Хрватској, у Француској. Избори у демократским државама морају да се одржавају - рекао је Вучић.

Говорећи о томе што није уведен полицијски час, Вучић је рекао да је он председник Србије чији је посао да брине о здрављу грађана, а не да се неком додворава.

- Лекари су рекли Ани и мени да мисле да то могу другачије, ја и даље мислим да је оно био прави потез - казао је Вучић.

1. Предлог - Корона протести 1.део

Вучић је коментаришући овај предлог рекао да је забринут што људи позивају на насиље и што су међу њима и народни посланици.

Како каже, цела Србија је са ужасом гледала што су припаднике полиције два сата гађали каменицама.

- Могао бих да се сагласим са оним што несумњиво највећи број грађана Србије осећа, а то је несигурност због онога што неки лидери опозиције раде. Тукли су те људе бесомучно, тукли, гађали. Нису они то најавили тада, него дан уочи избора... Онда су чекали тренутак када се скупило три, четири хиљаде људи, па су то урадили - навео је Вучић.

Према његовим речима, ако има оних који су употребили прекометну силу, они ће одговарати.

Фото: Пинк Принтскрин

- Најтеже повређен на протестима је полицајац, Небојша Апостоловић, поломљене су му обе ноге - истакао је Вучић.

Како каже, људе брине корона, али и економска стабилност, а Србија ће ово најлакше поднети и биће најбоља у Европи.

- Неће бити смањене пензије, неће бити смањена плате у јавном сектору... Ако успемо, биће и повећања - нагласио је Вучић.

Говорећи о 5Г мрежи Вучић је рекао да је Србија нема, да није ни тендер расписан.

- Да ли знате да је сваки од ових скупова противзаконит, ниједан није пријављен, а народ треба да зна да ћемо имати новца, да плате и пензије неће падати. Ја нисам у стању да било шта кажем о 5Г мрежи, чиповању. Ми немамо 5Г мрежу, ми немамо ни тендер расписан о томе. У Јагодини, стално има протеста против 5Г мреже, верују у то. Чују се патриотске песме у Београду, а пева их човек који је изопштен из Српске цркве, монах Антоније, распоп. Јесмо ли икоме засметали 2017. када су шетали потпуно бесмислено, 2018., 2019. године, претили улазили са тестерама, све смо пустили, али не можемо да допустимо да упадају у државне институције - навео је Вучић.

Говорећи о снимку на којем дечак од 14 година прича о томе шта је радио на протестима Вучић каже да ће дечакови родитељи сигурно причати са њим.

- Ми сви морамо да размислимо шта му нисмо пружили, морамо да радимо више са њима и објаснимо каква треба да буде будућност и кроз школски систем и онда нам се не би овакве ствари дешавале - рекао је Вучић.

Фото: Пинк Принтскрин

Говорећи о организаторима протеста Вучић је рекао:

- Најбољи растеривачки протеста су тајкун и њихова свита јер нико са њима неће - рекао је Вучић и додао да су они и организатори.

Како је рекао, чим их је видео знао је да су протести готови.

Вучић је рекао да ће Сергеј Трифуновић уколико буде нешто променио, моћи нешто политички и да уради, а да они који попуштају насилницима, неће.

- Ако се додворавате њима сваки дан, као што раде други, што се додворавају и насилницима, који су их ћушкали... То је срамота за њих, политичари су ти који треба да воде, а не да буду вођени - казао је Вучић.

Вучић је рекао да је право на протест демократско право и упитао како да људи не буду љути, а још су и на удари мноштва лажних вести.

Вучић је најавио да нас чека тешка борба за Косово и Метохију.

- Србија је довољно снажна, да се не секирају. Србија је довољно јака да им помогне - поручио је Вучић Србима на Космету и у Црној Гори.

Говорећи о најави ауто-путева Вучић је рекао да се то неће десити.

Предлог број 2 - Жртве полицајци

Вучић је рекао да је диван човек Небојша Апостоловић постао симбол храбрости и часног обављања службене дужности.

- Он ће бити један од одликованих полицајаца - најавио је Вучић и додао да је на протестима повређено 10 пута више полицајаца.

Вучић је рекао да нису полицајци нападали демонстранте, већ да је било обрнуто.

- У којој то држави полиција неће на камен да реагује пендреком? Ја ћу вам рећи, то није држава - казао је Вучић.

- Немојте да шаљете децу да раде ваш прљав посао - додао је Вучић.

Поводом изјаве младића, а која је објављена на друштвеним мрежама, да су му ово "Први професионални протести" Вучић је рекао да тајкуни не воле да дају паре.

Вучић је рекао и да се цео МУП показао професионално, посебно министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, којем је најтежи дан био када је сахранио оца.

Вучић је рекао да у осудама деце увек мало стане јер се сети какав је он био као дете, јер и његовим родитељима није лако било са њим.

Упитан да ли је за нешто крив Вучић каже да јесте зато што није уведен полицијски час.

- Ја мислим да смо увели полицијски час имали бисмо данас далеко чистију ситуацију - оценио је Вучић.

Предлог број 3 - Ко стоји иза

Вучић је рекао да се у оваквим ситуацијама највише види то којом брзином људи окрену леђа.

- Никада се ја претерано не изненађујем. Чудно ми је кад сам видео то са сином Петра Шкундрића... Они нису сиромашни, пребогати су - оценио је Вучић.

Одговарајући на питање зашто је део СПС-а незадовољан Вучић је рекао да постоји део те странке који је частан и са којим сарађује, а да постоји део који га не воли.

- Ако анализирате председничке изборе, замислите да имамо 124 посланика у парламенту. Када су били председнички избори тада сам у централној Србији и Војводини добио 63,5 одсто, у Београду 42 одсто. Ја вам не кажем да је Дачић имао лоше намере, али сматрам да свако мора уложити огромну енергију уколико жели да иде против мене - навео је Вучић.

Како каже, Ивицу Дачића поштује и радили су дуго заједно, а изјава да Шкундрић није члан СПС је глупа.

Одговарајући на питање откуд владика Григорије на протестима Вучић каже да га је Весић тужио због мафијашке поруке, а не учешћа на протестима и додаје:

- Неће у Србији побеђивати тајкуни ни са ни без мантија!

Како каже, нема доказа о умешаности Русије у протесте у Србији, а највише је било црногорских држављана.

- Немам ни један доказ да Руси стоје иза демонсртација, са састанак са амбасадором Русије је отказан из техничких разлога. Али руски, немачки и амерички медији пишу исто, то је доказ да је Србија независна држава - рекао је Вучић.

Предлог број 4 - Косово у Паризу

Вучић је рекао да је компликована и тешка ситуација за нас по питању Косова и људи који то поједностављују не разумеју у каквој смо ситуацији.

- Много је тешко. Мој посао је да покушамо да нађемо најбоља решења, да пробамо да се миримо са Албаницима, а да тиме не угрозима националне инетресе - рекао је Вучић.

Како каже, велики је ривалитет између Европе и Америке по овом питању.

- Трудим се да извучем најбоље што можемо, да изгубимо најмање што морамо, а шта год да кажем, само ћу да наштетим нашим интересима - навео је Вучић.

Не желим да ни једној мајци за време свог мандата вратим дете у ковчегу, а желим да сачувамо своју отаџбину.

Вучић се осврнуо и на гостопримство председника Француске Емануела Макрона, рекавши да је он велики пријатељ наше земље.

- Макрон је са мном провео четири сата, упркос томе што је најзаузетији државник у свету. Заиста је на фантастичан начин проимио нашу делегацију. Велики је пријатељ Србије - нагласио је Вучић.

Predlog broj 5 - Srebrenica 2020

Vučić je rekao da mi moramo da pokažemo pijetet o žrtvama Srebrenice, a da ako ne učinimo tako, ne možemo ni da očekujemo drugačije za naše žrtve.

Vučić je rekao da ako Hrvati negiraju Jasenovac, mi ne možemo da činimo isto i da negiramo žrtve Srebrenice.

Predsednik Vučić je naveo i da treba da odgovara svako ko je okrvavio ruke.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (86)

Ivana

12.07.2020. 21:24

Moramo da budemo odgovorni prema sebi i svojim bližnjima. Aleksandar Vučić je jedini koji želi da sačuva zdravlje građana države Srbije, koji razmišlja o pomirenju Albanaca i Srba, koji razmišlja o ekonomskom napretku.

Dragan

13.07.2020. 00:30

@Zeljko85 - Ako je nekome u laboratoriji u Beogradu ustanovljeno da je zarazen, to ne mora da znaci da je on Beogradjanin. Ovde ima ljudi iz cele Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Federacije BIH, Krajine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, imigranata, rsdnika iz celog sveta (uglavnom na gradilistima). Kada bi se svako vratio tamo odakle je dosao, u Beogradu ne bi ostalo ni 10% zarazenih.

Dragan

13.07.2020. 00:30

@Zeljko85 - Ako je nekome u laboratoriji u Beogradu ustanovljeno da je zarazen, to ne mora da znaci da je on Beogradjanin. Ovde ima ljudi iz cele Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Federacije BIH, Krajine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, imigranata, rsdnika iz celog sveta (uglavnom na gradilistima). Kada bi se svako vratio tamo odakle je dosao, u Beogradu ne bi ostalo ni 10% zarazenih.

Vladimir

12.07.2020. 21:33

Moja porodica je pobedila Koronu vec prvog dana u martu. Odrzavamo higijenu, koristimo dezinfikaciona sredstva, u zatvorenom prostoru koristimo maske, ugostiteljske usluge koristimo iskljucivo u bastama, u trzne centre i prodavnice idemo samo onda kada nam nesto treba, ne koristimo gradski prevoz, redovno idemo u setnje radi podizanja zdravlja, kondicije i imuniteta, hranimo se zdravo, unosimo dovoljno vitamina i tecnosti. Sve u svemu, epidemija moze da nam pljune pod prozor i sve ono sto filozofira zakozvani krizni stab nas savrseno ne interesuje. Njihova pomoc nam nije potrebna. Savrseno se snalazimo i bez njih.

Dragan

12.07.2020. 22:33

Poštovanje gosp Predsedniče, Molimo Vas da (u ime gradjana Srbije, koji ne izlaze na ulice da biraju vlast) delujete žešće i zaštitite većinu građana Srbije, kao i nefužnu policiju od huligana i uličnih "demokrata".

Djomla Vozdovac

13.07.2020. 00:24

Srbija nikad nije imala boljeg vodju! Svaku recenicu koju sam procitao, koju je izgoborio nas lepi vodja, mi je izazvala zadovoljstvo i leptirice u stomaku. Zloslutna banda opozicije u senci naseg najlepseg, prepametnog, predsednika, je tu da sputa nas ocigledni napredak u zlatno doba. Kada ovi zli ljudi odu kuci sa platoa narodne skupstine, vide se stope kojima su vodje nase drzave prosle i za sobom ukovale u beogradski asfalt boljitak ove zemlje. Ne poklekni Vucicu, nasa jedina svetla zvezdo, na nedu punom kisnih oblaka, zauvek budi nasa vodilja i mi cemo stremiti da te stignemo, kao sto nazalost necemo nikad, ali ti ces biti tu da nas usmeris u najboljem pravcu.

Igo

13.07.2020. 00:44

Vucic kaze da je broj demostranata bio oko 1000 a danas 500 da bi posle kazao : Onda su čekali trenutak kada se skupilo tri, četiri hiljade ljudi, pa su to uradili - naveo je Vučić. Koliko ih je bilo na kraju??

ivan

13.07.2020. 01:16

Mudro zbori predsednik ono u vezi lazi i lajkova.Sto vise lazi to vise glasova na izborima.Vidim ja kako smo dobro opremljeni,pa jedino u Srbiji vanredno stanje,i jedino u Srbiji predsednik sve zna i u sve se razume.

Dragan

13.07.2020. 02:07

Ako sve bude kako treba i brzo završimo sa ovom pandemijom krenućemo napred u izgradnji Srbije kao i do sada i uveren sam da će se povećati plate i penzije. Samo disciplinom i ozbiljnim ponašanjem brzo ćemo pobediti ovaj virus i nastaviti dalje sa normalnim životom i radom. Nemojmo uvek u drugome tražiti krivca a mi se ne ponašamo u skladu sa situacijom !

Beli

13.07.2020. 09:13

Mene samo zanima zašto predsednik ne nosi masku, a apeluje na gradjane da je nose. Pokaži predsedniče svojim primerom, možeš i ti da se razboliš, a ne poštuješ propisane mere. Čist dokaz da mere i propisi nisu za sve ljude isti.