ПРИВЕДЕНО НЕКОЛИКО ДЕМОНСТРАНАТА: Полиција пред поноћ одговорила на провокације

Novosti online / Агенције

11. 07. 2020. у 23:45

ПРИВЕДЕНО НЕКОЛИКО ДЕМОНСТРАНАТА: Полиција пред поноћ одговорила на провокације

Фото К. Михајловић

Испред Народне скупштине и у Пионирском парку у Београду и вечерас су се окупили грађани на протесту против власти који се одржава сваке вечери од 7. јулај.

Пети дан заредом демонстранти су се окупили испред Скупштине у Београду. Окупљенима се обратио и монах Антоније Давидовић, који од 2016. године сваке суботе протестује против потапања манастира ваљевске Грачанице.

На степеништу на улазу у Скупштину паљене су свеће за Љубисава Ђокића, познатијег као Џо Багериста, који је симбол демонстрација на којима је 5. октобра 2.000. године срушен режим Слободана Милошевића, а који је преминуо данас у Београду.

Фото К. Михајловић

Почаст Џоу Багеристи

Грађанима су се у једном тренутку придружили и функционери Странке слободе и правде Борко Стефановић и Мариника Тепић, председник покрета Доста је било Саша Радуловић, чланови покрета "Не давимо Београд", и функционер Покрета слободних грађана Павле Грбовић.

На протесту је највећи број младих људи који стоје или се крећу на платоу испред Скупштине Србије а неки од њих имају и бициклистичке шлемове на главама.

Окупљени грађани протестују мирно а током досадашњег протеста није било инцидената нити озбиљнијих провокација, нити покушаја насилног уласка у Скупштину.

Иако присуство полиције није видљиво, коњица и интервентна бригада смештене су са друге стране зграде Народне скупштине, у Косовској улици.

Мало пред поноћ полиција је први пут интервенисала. Полиција је одговорила на провокације групе младих демонстраната и неколико њих привела. Инцидент је кратко трајао, јер су се демонстранти разбежали.

Фото Н. Карлић

Шетња у Новом Саду

МИРАН И КРАТАК ПРОТЕСТ У НОВОМ САДУ: БЛОКИРАЛИ ВАРАДИНСКИ МОСТ

ТОКОМ трочасовног мирног протеста у суботу увече у Новом Саду, демонстранти, не више од 300 махом младих људи,у два наврата на по десетак минута блокирали су Варадински мост у присуству саобраћајне полиције.

Део шетње била је и посета Полицијској станици „Стари град“. Пред зграду су оставили храну за псе и узвикивали „Ми вас плаћамо“.

Око 21 сат вођа протеста Миран Погачар, члан Здружене акције "Кров над главом" који је у среду поводом разбијања Градске куће био ухапшен, а у петак је пуштен из притвора, на Тргу слободе објавио је да је протест завршен, те да се сутра неће одржати и позвао оне који су у могућности да оду у недељу на демонстрације у Београду.

(Ј. С.- С. Б.)

 

Фото Н. Карлић

Протест у Новом Саду


ШЕТЊА У НИШУ ЗАВРШЕНА ИСПРЕД КОРДОНА

Кордон полиције распоређен код надвожњака на Булевару 12. фебруар у Нишу зауставио је вечерас протестну колону и није јој дозволио да настави даље ка аеородрому и ауто-путу Београд-Ниш, али није било инцидената.

Учесници протеста су сели на коловоз и запевали "Боже правде", а потом скандирали "Исти смо народ" и "Спустите штитове".

Поједини демонстранти су полицајцима поклонили цветове од папира.

Након краћег задржавања испред кордона учесници протеста су се мирно разишли.

Фото Танјуг

Краткотрајна блокада у Нишу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

raca

12.07.2020. 07:16

Pa ja pitam te gradjane Srbije koliko poreza oni i njihove vodje platiše državi u kojoj žive,koliko napraviše bolnica i vrtića i dali uopšte znaju šta hoće dal su gladni ,žedni i bedni pa lome i krše ,koji bre gradjani RUŠITELJI idiite u nemačku pa kad se razboliš onda bež u Srbiju al tad nek vas leči Saša radulović OĆE zabolega za vas.