Зорана Михајловић осудила насиље демонстраната широм Србије

Танјуг

09. 07. 2020. у 07:46

Зорана Михајловић осудила насиље демонстраната широм Србије

Фото: Танјуг

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић осудила је насилничко понашање демонстраната у градовима Србије чија су мете биле полиција, државне институције, медији, просторије Српске напредне странке и лидери странака који су учествовали на изборима.

"Напади на полицију и туче на улицама Београда, напади хулигана на РТВ Војводине, разбијање Градске куће и просторија СНС у Новом Саду и разбијена глава лидера Покрета слободних грађана Сергеја Трифуновића кога су напали само зато што је изашао на парламентарне изборе - јесу насиле и то је недопустиво! Насиљу нема места у Србији и у српској политици", навела је синоћ Михајловићева у саопштењу поводом демонстрација.

Она је истакла да је потпуно нејасно и забрињавајуће зашто је опозиција позвала грађане на окупљање у време када у Београду и широм Србије сваког дана имамо све већи број заражених вирусом короне и када је већ сада да јасно да неће бити увођења ограничења кретања грађана.

"Да ли је могуће да је само државном врху и људима у Кризном штабу стало до гашења епидемије? Зашто опозиција позива грађане на окупљања грађана кад и сами знају да то може само да доведе до новог ширења заразе, до нових тешких случајева у већ препуним болницама и тако само додато отежава лекарима и медицинском особољу који буквално 24 сата дневно спасавају животе оболелих грађана. Очигледно је да опозиција нема другу политику осим морбидног профитирања на болести грађана", закључује Михајловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)