Стефановић: Напади на полицајце су недопустиви и нећемо их толерисати

Новости онлине

08. 07. 2020. у 09:51

Стефановић: Напади на полицајце су недопустиви и нећемо их толерисати

Фото: Н. Скендерија

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојше Стефановићa реаговао је на нереде који су синоћ избили у Београду.

„Напади на полицајце, који свакодневно брину о безбедности грађана Србије и раде један од најтежих послова, су недопустиви и нећемо их толерисати. Свако има право да протестује, али нема право да каменицама засипа полицијске службенике. Синоћ су чак 43 полицијска службеника повређена, јер су неки хулигани очигледно мислили да је разбијање глава припадника МУП-а пожељно и нормално понашање. Бацали су каменице, тешке и по неколико килограма, на људе који су радили свој посао и штитили имовину свих грађана“. рекао је Стефановић.

„Полицајци су наши рођаци, пријатељи, комшије које свакодневно срећемо, људи који су закуцали на хиљаде врата током ванредног стања, како би однели храну и лекове.Али група насилника није показала ни трунку поштовања, хтели су да руше зграду Народне скупштине, палили су аутомобиле и контејнере, ломили Београд и такво понашање ће увек наићи на оштру реакцију полиције.Подржавам све припаднике Министарства унутрашњих послова, јер су то људи који су увек штитили безбедност Републике Србије, а то ће чинити и убудуће и неће дозволити било коме да гази законе наше земље“, истакао је министар унутрашњих послова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)