Министар Мали најоштрије осудио насиље испред Скупштине: Србија је демократска држава и њено руководство бира се искључиво на изборима

Новости онлине

08. 07. 2020. у 09:43

Министар Мали најоштрије осудио насиље испред Скупштине: Србија је демократска држава и њено руководство бира се искључиво на изборима

Фото: Танјуг

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали најоштрије је осудио синоћње инциденте и насиље који су се дешавали испред зграде Народне скупштине, а због најављених мера за сузбијање вируса корона.

„Догађаји од синоћ, односно насиље током протеста и упад у Народну скупштину личи на већ опробане сценарије појединих опозиционих лидера, који нису презали ни од чега и који су доказали да им људски живот није важан, посебно имајући у виду епидемију која је у јеку“, напоменуо је Мали.

Он је апеловао на грађане да воде рачуна о свом здрављу, као и о здрављу својих ближњих.

„Људи, водите рачуна о себи, сачувајте се и не заборавите да је у јеку тешка борба против коронавируса. Не заборавите пожртвоване медицинске раднике који се боре за животе хиљада људи. Не заборавите да им на овај начин нећете помоћи. Будите одговорни и према себи и према другима“, рекао је Мали.


Министар је оценио да је Србија демократска и уређена држава, као и да се њено руководство бира искључиво на изборима, а не насиљем и на улици.

„Бол због останка појединаца на политичкој маргини не сме бити разлог за угрожавање здравља грађана, рушење Београда, нити за слање лоше слике у свет, посебно не у временима највећих изазова у којима се Србија данас налази. Сада је више него икада неопходно да будемо уједињени и да као победници још једном изађемо из свих криза, да сачувамо животе наших грађана и да за њих изградимо боље сутра“, истакао је Мали.

Како је закључио, најважнији су људски животи, те је упутио апел грађанима да не наседају на манипулације и да воде рачуна о свом здрављу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)