СРАМНА ОДЛУКА ТЗВ. УСТАВНОГ СУДА КОСОВА: Одбачен захтев за обуставу примене Уредбе о забрани коришћења динара

Д. З.

25. 06. 2024. у 17:13

Тзв Уставни суд Косова одбацио је захтев за обуставу Уредбе Централне банке тзв. Косова којом се забрањује коришћење динара на Косову.

СРАМНА ОДЛУКА ТЗВ. УСТАВНОГ СУДА КОСОВА: Одбачен захтев за обуставу примене Уредбе о забрани коришћења динара

фото тзв Централна банка Косова

Како су данас пренели приштински електронски медији, поменути суд је једногласно донео одлуку да одбије захтев за одређивање привремене мере односно обуставу спровођења Уредбе Централне банке КОсова о динару.

И док се у образложењу суда истиче да је „евро једина валута која може да се користи за обављање готовинских платних трансакција у платном систему Косова“, адвокат Василије Арсић, који је поднео захтев тзв. Уставном суду тзв. Косова за поништење уредбе о забрани коришћења динара, (и на чији је захтев иако медији не прецизирају) суд највероватније донео одлуку, у изјави за "Новости" истиче да је олдука тзв. Уставног суда –несхватљива!

- Ми смо у захтеву за одбацивање уредбе јасно изнели аргументацију да уредба није у складу са Уставом тзв. Косова и да Централна банка нема овлашћења да доноси уредбе те снаге које одређују то питање које је ускључиво у надлежности тзв. Скупштине Косова-истиче за "Новости" адвокат Арсић.

Док појашњава да тзв. Косово нема закон о употреби валуте, адвокат Василије Арсић наглашава да је таквом одлуком суд јасно ставио себе уз политику а не правду поготову што на Косову не постоји закон који одређује коришћење валуте.

Подсетимо, тзв. Централна банка Косова донела је почетком фебруара месеца уредбу којом се забрањује коришћење динара на Косову и Метохији док су недавном акцијом припадника тзв. специјалне Косовске полиције затворене четири банке и Филијала Поштанске штединоце на северу Косова и Метохије, као и Управа за трезор у Косовској Митровици, чиме је додатно отежан ионако тежак живот Срба на Косову и Метохији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШЕСТ ОСОБА ПРОНАЂЕНО МРТВО У ХОТЕЛУ ГРАНД ХАЈАТ: Откривено како је дошло до убистава у луксузном хотелу

ШЕСТ ОСОБА ПРОНАЂЕНО МРТВО У ХОТЕЛУ "ГРАНД ХАЈАТ": Откривено како је дошло до убистава у луксузном хотелу

ТРОЈИЦА мушкараца и три жене пронађени су мртви у соби луксузног хотела у центру Бангкока, а, како је откривено, полиција сматра да је узрок смрти тровање цијанидом чији трагови су пронађени на шољама и чајнику.

17. 07. 2024. у 08:43

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

БЕЗ ГРУДЊАКА: Вимблдон је увек спектакл, али оно што је урадила Ана Ивановић нико не може да засени (ФОТО)