ВУЧИЋ ОБИШАО НАЈМОДЕРНИЈИ СПОРТСКИ ОБЈЕКАТ У ДРЖАВИ И РЕГИОНУ: "Наше је да вам обезбедимо услове, а ви нам донесите медаље" (ВИДЕО)

Novosti online

25. 06. 2024. у 09:06 >> 13:09

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић обишао је данас новоизграђени Национални тренинг центар – Мултифункционалну дворану у оквиру Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије.

ВУЧИЋ ОБИШАО НАЈМОДЕРНИЈИ СПОРТСКИ ОБЈЕКАТ У ДРЖАВИ И РЕГИОНУ: Наше је да вам обезбедимо услове, а ви нам донесите медаље (ВИДЕО)

Фото: Танјуг

Обраћање председника

- Драги спортисти... желим да вам се захвалим пре свега на величанственом дочеку и знам да је важно учествовати и да је то максима ОИ и спорта, али ја бих да ми то променимо. Важно је бити успешан и што успешнији. Сад ми је Виктор Немеш рекао да они нису могли да сањају да имају овакве услове. Зато их искористите, радите, борите се и побеђујте. Нису људи измислили медаље за џабе. Наше је да обезбедимо најбоље. Ја вас молим да се борите и да кад завршите каријере, да још марљивије радите и да се борите за своју земљу... Питају ме да ли се нервирам, па нисте човек ако то не чините и не навијате. Ако носите заставу своје земље, ви сте тада Србија и тада је сваки човек уз вас свом својом снагом. Ми ћемо наставити да улажемо. Сада ми је градоначелник рекао да нађемо неку мензу и простор да људи преноће, јер сигурно у овај тренинг центар долазе и људи који нису из Београда. Све што мислите да је за вас најбоље ми ћемо да урадимо - рекао је председник.

Фото: Принтскрин/пинк

Вучић је напоменуо да поред 20 милиона уложених, много треба да се улаже и у одржавање.

- Зато вас молим да будете посвећени, јер сте пример свима и у вас се загледају наша деца и што више имате успеха, више ћете бити њихови идоли. Хвала вам свима који бринете о нашим младим људима, хвала на ангажману, труду и верујем да ћемо до 2027. још много вас обрадовати новим садржајима и дворанама и верујем да ћете доносити још боље резултате - рекао је Вучић.

За крај је пренео жељу свих спортиста из мултифункционалне дворане, рекавши да он није превелик оптимиста.

Фото: Принтскрин/пинк

- Ближе сам реалном песимисти и нисам оптимиста пред вечерашњу утакмицу, али одавде шаљемо много енергије и да нас наши фудбалери обрадују добром игром, да се боре за Србију... Желимо им пролаз, и желимо им победу, а онда Немци долазе да се "играмо" са њима, па да прођемо и Немце.

- Желим вам много успеха и живела Србија - рекао је Вучић.

Почео обилазак

Председник је на почетку истакао да је уложено 20 милиона за овај пројекат и да је то део Експа. Како се могло чути, испод се налази велика подземна гаража, а теретана је једна од најбољих у Србији.

Фото: Принтскрин

Стрељана

Прво су се упутили у стрељану, где су га дочекали шампиони Србије из овог спорта.

- Уздамо се у ове наше борце и рваче, можда и женски бокс и таеквондо, али се највише уздам у вас. Знам да је то највећа мука на вашим леђима... Притисак је увек на најбољима - рекао је Вучић, те додао да пре неког времена Србија није имала овај центар, те да Србија треба да донесе минимум 10 медаља из Париза, сада кад је изграђен тренинг центар.

Како су рекли спортисти, стрељана је на светском нивоу.

- Поносни смо да имамо овакво здање и заиста смо вам захвални - рекао је један од стрелаца. - Велика захвалност према председнику за све - напоменуо је Микец.

- Ја као једна од 14 медаља са ОИ, заиста смо заслужили овако нешто - рекао је спортиста, на шта му је председник додао да не сумња да могу донети и 17 медаља.

- Али три кад бисте донели, ја бих био најсретнији на свету. Ја има да направим посебну вечеру као у оној балској соби, само за стрелце. Олимпијске игре су постале право такмичење нација, и то више него икада... То јесу ваши појединачни успеси, али то је и успех за целу земљу. Сада подижемо на 200.000 евра награду - нагласио је председник, те додао да се ни дан не касни у исплати новца.

Фото: Принтскрин/Пинк

На то су му спортисти рекли да се овим баве из љубави, те је председник указао да сви они имају породице и да треба да брину о будућности. Кина и Индија су наведене као највећи конкуренти.

Како је речено, троје репрезентативаца Србије се пласирало на ОИ у Паризу.

- На претходним смо наступали и са мање такмичара, али смо доносили медаље.

Сви радови на изради пројекта су готови, осим грађевинских дозвола, које ускоро треба да се реши.

Председник је рекао да разуме спортисте, и да нам је свима стало, те да је репрезентативни спорт важан за развој земље.

- Све се надам да ови вечерас неким чудом нешто ураде - рекао је Вучић, помињући предстојећи меч Србија-Данска на ЕУРО 2024.

Вучић је напоменуо да се Србија спортистима одужила колико је могла, и да је оно што је урадила стрељачка репрезентација велика ствар, те да се нада да ће донети медаље из Париза.

- Смислићемо и додатни бонус на онај износ од 200.000 - рекао је Вучић.

Фото: Принтскрин/Пинк

Председник је потом погледао приказ целокупног плана Националног тренинг центра.

- Андреа, јеси ли спремна? Ти, Дамире, да ми шапнеш како се спремила - рекао је Вучић када је наша репрезентативка узела пушку како би показала председнику како то изгледа и како теку припреме за ОИ.

Зорана Аруновић, Дамир Микец и Андреа Арсовић показали су председнику како се припремају за предстојеће ОИ.

Највеће шансе за наше репрезентативце су у следећим дисциплинама: ваздушна пушка, калибарска и пиштољ.

Потом је Зорана демонстрирала пуцање из ваздушне пушке.

Фото: Новости

Вучић је рекао да ово ипак не би да проба, те да више воли теже пиштоље, јер му боље легну у руку.

Председник је потом нагласио да се нада да ће и млади нараштаји бити овако добро обучени, како би могло да се "бије са Кинезима у будућим нараштајима".

Теретана

После стрељане, обилазак се наставио у теретани.

Министар Мали је истакао да му се допада изглед јер је све у стаклу. Како се могло чути, услови су феноменални, а ту је присутан и медицински тим који је на располагању спортистима.

Теретана је намењена свим олимпијским спортистима и подељена је у неколико делова, како би се могли радити разни тренинзи и детаљније припреме, тј. тимски део тренинга.

- Гледао сам, и када сам рекао да то урадимо због оних који нам доносе највише медаља, сада смо много срећни кад видимо како сви уживају. Кад питаш једног Дамира Микеца који каже сретан сам што сад зову из иностранства и могу да дођу овде. Кад будемо урадили још и ово око Експа за водене спортове, онда бисмо могли да се кандидујемо и победимо у кандидатури за ОИ - казао је Вучић.

Председник је истакао да ће се радити и посебне дворане за борилачке вештине, те да верује да ће у Србију стићи много медаља са ОИ, те да још много тога мора да се ради и гради.

Фото: TANJUG

- Има неколико ентузијаста, Звезда је правила велике успехе у џудоу, али нам рвање доноси највише медаља на европским такмичењима. И бокс се вратио после неколико година "клиничке смрти"... - истиче председник.

Медицински сектор

Медицински сектор има три блока и задужен је за бригу о свим спортистима. 

Како се могло чути, урађен је по светским стандардима и може да се пореди и са америчким. Стручњаци из овог дела су указали да се располаже најсавременијим апаратима, који помажу спортистима у санирању повреда.

Задовољство спортиста, али и медицинског особља је велико, а председник је истакао да је срећан што чује да су људи задовољни.

- Све ово не бисмо имали да није помоћи државе - једна је од порука упућених председнику.

Сале за борилачке спортове

Вучић је обишао салу у којој се тренира џудо, те замолио спортисте да покажу своје умеће. Председник је добио повратну информацију да су задовољни свиме, те велике речи хвале о томе како је обезбедио џудистима да остваре своје снове.

- Обећавамо вам да ћемо бити још бољи. Имамо 6 репрезентативаца на ОИ, али имамо шансе у свакој категорији. Први пут у историји смо остварили треће место у новој екипној дисциплини, рекао је Иван Тодоров.

Фото: TANJUG

Потом је кренуо у "окршај" са Немањом Мајдовом, који је амбасадор БиХ у Србији за овај спорт.

Председник је на поклон добио мали статуу оснивача џудоа и плакету Џудо савеза.

Вучић је напоменуо да је награда за златну медаљу 200.000, сребрну 100.000, а бронзу 60.000 евра и да то такмичари имају у виду.

Потом је обишао салу за таеквондо.

- Оно што смо хтели то смо добили. Можда један од најбољих центара у свету.

Вучић је рекао да не би било овог објекта да није било њихових медаља и Галета, и да је таеквондо много допринео Србији.

- Милица узме на почетку поведе и то држи до краја, а Тијана ме малтретира до самог краја... Мајко рођена, да се нервираш до последњег секунда - нашалио се председник.

Министар Мали је добацио да има црни појас у таеквонду, 6. дан.

Вучић је рекао да се нервира око сваког спорта.

- Ови људи представљају себе, али и нашу земљу. Знате кад идете на такмичења представљате Србију, и како сваки грађанин да се не нервира. Вукан има 7 година, потамне му песничице колико их стисне само да неко да кош или гол... Нормалан човек се нервира, они којима је свеједно од њих нема ништа. Тај нити жели успех нити му је стало до било чега. Овако када поставите летвицу високо, онда ћете да се трудите и да радите - рекао је Вучић.

Изричито је рекао да не жели да прича о политици данас.

Како је саопштио таеквондо тим, очекују паран број медаља, јер се не исплати ићи у Париз па се вратити празних руку.

Председник се нашалио да без притиска нема резултата.

Председник је добио поклон који му је уручила Милица Мандић, а реч је о кимону потписаном од стране свих из целе таеквондо асоцијације.

Председник је рвачима пожелео много успеха, и истакао да много очекује од њих.

- Без медаља се не враћајте на које год такмичење да одете. Надам се да сада имате добре услове. Што се тиче одбојке, то ће лакше ићи, кошарка мало теже... - рекао је Вучић.

Рвачки савез је уручио поклон председнику који је намењен његовом сину Вукану, а реч је о дресу.

Карате нам је увек много медаља доносио. Желим вам много успеха. Ово су ми најлепше спортске просторије које имамо у Србији. Нисмо лоше потрошили 20 милиона евра, Синиша - рекао је Вучић.

Стигао председник

Заједно са председником је дошао министар финансија Синиша Мали.

Ту је и градоначелник Београда Александар Шапић, те Марко Кешељ.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШЕСТ ОСОБА ПРОНАЂЕНО МРТВО У ХОТЕЛУ ГРАНД ХАЈАТ: Откривено како је дошло до убистава у луксузном хотелу

ШЕСТ ОСОБА ПРОНАЂЕНО МРТВО У ХОТЕЛУ "ГРАНД ХАЈАТ": Откривено како је дошло до убистава у луксузном хотелу

ТРОЈИЦА мушкараца и три жене пронађени су мртви у соби луксузног хотела у центру Бангкока, а, како је откривено, полиција сматра да је узрок смрти тровање цијанидом чији трагови су пронађени на шољама и чајнику.

17. 07. 2024. у 08:43

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (46)

БЕЗ ГРУДЊАКА: Вимблдон је увек спектакл, али оно што је урадила Ана Ивановић нико не може да засени (ФОТО)