ВУЧИЋ: Верујем да ће "Напредак" и у годинама пред нама наставити да буде место сусрета теорије и праксе

Novosti online

20. 06. 2024. у 20:56

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић присуствовао је У Геозаводу промоцији научног часописа "Напредак", који издаје Фондација “За српски народ и државу”.

ВУЧИЋ: Верујем да ће Напредак и у годинама пред нама наставити да буде место сусрета теорије и праксе

Фото Танјуг

Он је тим поводом на свом Инстаграм налогу написао:

Поштовани уредници и сарадници "Напретка", срећан сам што сам овде на промоцији вашег научног часописа, који већ четири године даје значајан допринос академској заједници, али и ширем друштву, омогућавајући простор за размену идеја и промовисање политичке културе и дијалога. Ваша мисија да обухватите теме попут међународних односа, геополитике, европских интеграција, друштвених питања, од изузетног је значаја за разумевање и унапређење политичке теорије и праксе.

Верујем да ће "Напредак" и у годинама пред нама наставити да буде место сусрета теорије и праксе, да пружа платформу за академске ствараоце да објављују своја истраживања и анализе, чиме ће наставити да доприноси бољем разумевању савремених политичких изазова и подстиче конструктиван дијалог у нашем друштву.

Желим Вам много успеха у даљем раду.

Промоцији, поред председника Србије Александра Вучића, присуствују министри у Влади Србије, између осталих министар финансија Синиша Мали, министар грађевинарства, саобрацаја и инфраструктуре Горан Весић, министарка привреде Адријана Месаровић, министар за рад и запошљавање Немања Старовић, министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић, министар трговине Томислав Момировић, директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић, гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић, представници дипломатског кора и бројне друге званице.

На догађају ће се обратити проф.др Урош Шуваковић и проф.др Зоран Јевтовић.

У априлу је објављен последњи тематски број часописа, који је посвећен деценији од иницирања и почетка реализације пројекта "Појас и пут" који је покренуо председник Кине Си Ђинпинг.

Часопис Напредак објављује академске радове који се односе на политичку теорију и политичку праксу, у најширем смислу. На овај начин промовише политичку културу и дијалог и омогућава академским ствараоцима, али и креаторима и спроводиоцима политика да објављују своје радове који се односе на међународне односе, геополитику, евроинтеграције, друштвена питања уопште, јавне политике, али и на политичку традицију, историју, културу сећања итд.

Следеће издање часописа Напредак излази на јесен, а издаје се три пута годишње.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Откријте РАЈ на плажама Марса Матрух: Египатска оаза на обали Средоземног мора!