ЛАЖНИ ЕКОЛОЗИ И ЛИЦЕМЕРИ: Ова документација показује права лица Златка Кокановића и Ћуте (ФОТО)

Novosti online

19. 06. 2024. у 11:05

ДА се тема екологије у Србији, заправо, злоупотребљава како би се на њој остварила лична корист или се скупљали јефтини политички поени, доказује документација коју су медији објавили.

ЛАЖНИ ЕКОЛОЗИ И ЛИЦЕМЕРИ: Ова документација показује права лица Златка Кокановића и Ћуте (ФОТО)

Фото: Принтскрин

Како сазнаје Информер, Златко Кокановић из Савеза еколошких организација Србије пре него што је постао "еколошки активиста" покушао је да своје имање у Горњим Недељицама, на ком се налази кућерак, прода компанији Рио Тинто.

Како се види и у документу, још 2019. године Кокановић је преговарао о продаји земљишта.

Фото: Информер

Наиме, Кокановић је потписао сагласност, заједно са својим братом Звонком, за продају имања на коме се налази и један објекат. Како су ти преговори пропали, с обзиром на то да рудник није планиран на делу где браћа Кокановић имају посед, Златко је кренуо у опозициону борбу!

Фото: Информер

Фото: Информер

Фото: Информер

Одједном, Кокановић постаје еколог и чини све против ископавања литијума, са чиме се, ако је судећи према документацији, слагао, али је обрнуо ћурак када је постало јасно да од новца од Рио Тинта нема ништа.

Фото: Информер

Утом, у причи се појављује вођа Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута. Иако ова двојица актера наводно немају никакве везе један са другим, докази које објављујемо говоре супротно!

Фото: Информер

Након пропалог плана да извуче за себе материјалну корист од компаније Рио Тинто, Кокановић поменуто имање, које је планирао да прода, поклања Ћути, у чијем се власништву налази и дан-данас.

Фото: Информер

Фото: Информер

На том имању налази се и кућерак, који је, према документацији коју поседујемо, нелегално изграђен, односно без потребне дозволе, а у коме заједнички држе "еколошке и слободарске трибине", док се иза паравана праве да не сарађују.

Фото: Информер

Ако се анализира све наведено, постаје јасно да је на делу чисто лицемерје скривено под плаштом наводне борбе за екологију.

Да је Кокановићу, али и Ћути до екологије стало као да лањског снега, доказује наведена документација.

Рачуница је јасна: да је Рио Тинто планирао рудник на делу где се налази Кокановићево имање, он би узео новац и од "еколошког активизма" и опозиционе борбе не би било ништа. Међутим, како је тај план пао у воду, понудио се Ћути, који је оберучке прихватио поклон, и очигледно му није сметало то што Кокановић, заправо, само тражи личну добит, а екологија га не интересује.

С тим у вези очигледно, чим је Ћута прихватио поменути поклон и сарадњу, јасно је да ни њега не занима животна средина већ да је циљ само нанети штету држави Србији и да од екологије нема ни "е"!

Политикант и политиканство

Ваља подсетити и на то да је Златко Кокановић 2022. поднео захтев да се куће у Недељицама сруше:

– Захтев за рушење тих кућа поднели смо 24. јануара, јер ово личи на стратиште, на ратиште. Ово је вид психолошког рата који се стално врши над становништвом, над нама, нашом децом! – тврдио је тада овај "еколог".

Ипак, годину дана касније, када су објекти који су у власништву Рио Тинта почели да се руше, исти Кокановић је закукао да он то, у ствари, не жели:

– Не желимо да се сруше, желимо да куће остану овакве као подсетник шта је актуелна власт дозволила! – покушао је да окриви државно руководство Србије, да би након тога, само неколико минута касније, изговорио: Захтевамо да се куће врате у првобитно стање!

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Погинуо Дмитриј Адајев