(ЕКСКЛУЗИВНЕ СЛИКЕ) ПРИМОПРЕДАЈА ОСТАТАКА ТЕЛА: После 25 година породице дошле до костију убијених Срба на КиМ (ФОТО)

Д. З.

18. 06. 2024. у 15:39

ОСТАТКЕ тела Момира Миленковића из Призрена, Светислава Ђапе из Приштине и Перке Младеновић из Урошевца, које су пре 25 година у бестијалном дивљању убили припадници такозване Ослободилачке војске Косова, данас су, на административном прелазу Мердаре, преузеле породице.

(ЕКСКЛУЗИВНЕ СЛИКЕ) ПРИМОПРЕДАЈА ОСТАТАКА ТЕЛА: После 25 година породице дошле до костију убијених Срба на КиМ (ФОТО)

Фото: Д. Зечевић

Сви су били старији од педесет година, а несрећна Перка, која је имала 77 година, зверски је усмрћена.

- Према обдукционим налазима убијени су после доласка међународне мисије на Косово и Метохију и то је оно што је велика срамота. Педесетак хиљада мировњака је дозволило да се, на бестијалан начин, разуларена руља која је себе називала ОВК, обрачуна са старим и немоћним особама – рекао је Вељко Одаловић, председник Комисије Владе Србије за нестала лица.

По захтеву породица сахране ће бити обављене у Великој Плани, Крушевцу и Београду. Комисија за нестала лица ће организовати сахране.

У мртвачници у Приштини остаци 300 тела

- То су тела која су се налазила у мртвачници у Приштини. Тамо се налазе остаци још 300 неидентификованих, међу којима је најмање 90 лица српске националности. То је оно што нас посебно брине, интензитет сарадње са Приштином, односно са њиховом делегацијом у оквиру радне групе која је годинама тотално у застоју - рекао је Одаловић.

И данас се на простору Косова и Метохије још 1.613 особа из сукоба на простору КиМ води као нестало, од којих је 567 српске националности.

НАПОМЕНА: ЗАБРАЊЕНО ЈЕ ПРЕУЗИМАЊЕ ФОТОГРАФИЈА БЕЗ ОДОБРЕЊА РЕДАКЦИЈЕ "ВЕЧЕРЊИХ НОВОСТИ"

БОНУС ВИДЕО - ПОТРЕСНЕ СЦЕНЕ НА МЕРДАРУ: Породице након 25 година преузимају тела Срба убијених на Космету

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АТЕНТАТ НА ДОНАЛДА ТРАМПА - СВИ ДЕТАЉИ: ФБИ саопштио да се напад се третира као потенцијални терористички чин (ФОТО/ВИДЕО)