НОВО ИЖИВЉАВАЊЕ КУРТИЈЕВИХ ПОЛИЦАЈАЦА: Упали у српске школе у Лепосавићу, Срби стрепе да им не подметну оружје

Д. З.

16. 06. 2024. у 13:30

НОВО иживљавање и ширење страха Куртијевих полицајаца - прво су у ноћи између петка и суботу малтретирали два српска младића, а јуче поподне упали су у две школе у Лепосавићу!

НОВО ИЖИВЉАВАЊЕ КУРТИЈЕВИХ ПОЛИЦАЈАЦА: Упали у српске школе у Лепосавићу, Срби стрепе да им не подметну оружје

фото приватна архива

Наиме, припадници полиције тзв. Косова упали су основну школу и средњу школу „Никола Тесла“, иако, према речима Слађана Радовића, директора средње школе која броји више од три стотине ученика, нису имали налог тужилаштва.

 -Упад се десио око 16,30 сати и портир их је пустио како му не би правили проблеме. Сликали су котларницу и отишли су, а потом су упали и у основну школу - прича за "Новости" директор Радовић.

Радовић појашњава да је упад полицајаца смишљен са намером да уплаше и застраше не само запослене, већ и ђаке који похађају ове школе и њихове родитеље. Додаје да су циљано дошли пред завршетак школске године и почетак уписа наредне, како би се што мање ученика уписало у наредну школску годину.

- Разговарао сам и са колегама који су мишљења да су припадници тзв. косовске полиције спремни на све, па и да подметну оружје у котларници како би нас оптужили да држимо наводно наоружање у школи - закључује директор Средње школе у Лепосавићу.

Радовић је позвао ученике и њихове родитеље да се не плаше и да наставе да похађају ову школу јер, како је рекао, образовање деце нико нема права да им забрани.

Подсетимо, претходни напад на Србе десио се у ноћи између петка и суботе, када су припадници тзв. косовске полиције малтретирали два српска младића који су се враћали са рођенданског славља. Они су их привели и писали им каазну због наводног ремећења јавног реда и мира.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

БЕЗ ГРУДЊАКА: Вимблдон је увек спектакл, али оно што је урадила Ана Ивановић нико не може да засени (ФОТО)