ЗВИЦЕР И МИЛОВИЋ ВРЕЂАЛИ ВУЧИЋА ЗБОГ ХАПШЕЊА БЕЛИВУКА И МИЉКОВИЋА:Помагаћемо их, нећемо их пустити, а онда ћемо медијски ударити на Вучића

Novosti online

15. 06. 2024. у 16:44

Шеф кавачког клана Радоје Звицер и његов сарадник из полиције Љубо Миловић бринули су да ли српски тужиоци имају доказе против њихових плаћеника из Београда Вељка Беливука и Марка Миљковића, па у том контексту констатују да су ови ухапшени само зато јер се предсједник Србије Александар Вучић уплашио за себе и своју породицу.

ЗВИЦЕР И МИЛОВИЋ ВРЕЂАЛИ ВУЧИЋА ЗБОГ ХАПШЕЊА БЕЛИВУКА И МИЉКОВИЋА:Помагаћемо их, нећемо их пустити, а онда ћемо медијски ударити на Вучића

Фото: Профимедиа, МУП, Либертас, приватна архива

“Урадили посао преко медија и паковање, препао се Вучић”, шаље Звицер истог дана када је у Београду ухапшена криминална група Вељка Беливука, 4. фебруара 2021. године.

Српске безбедносне службе тих дана објавиле су бројне фотографије којима документују монструозне злочине те криминалне групе – више припадника те организације позирало је са лешевима својих, како их зову, непријатеља и слике слало вођи Звицеру…

Миловић најприје шаље да је знао шта ће се десити, “да ће их багра спаковат’, мајку им је*ем”…

Он и Звицер, како се наводи у транскриптима са Скаја, данима разговарају о хапшењу београдске групе, па констатују да Беливук и Миљковић од сваке туре кокаина морају имати дио.

“Морамо за Сопрана и Кратоса ставит који комад”, пише Миловић четири дана касније.

Либертас портал

Љубо Миловић

Звицер му одговара да он то већ чини: “У сваки посао им ја ставим”…

“Знам, помагао бих и ја”, пише Миловић и добија одговор: “Помагаћемо их, нећемо их пустити. Само да се извуку од оног плашљивка ********”…

Истог дана Звцер му просљеђује преписку са адвокатом Београђана, који га је убијеђивао да српско тужилаштво нема доказа, биолошких трагова убијених шкаљараца, нити снимак иједног од оштећених…

“Ја мислим да немају, највећи је проблем што су овамо били и све на силу су гурали, јер се препао за себе и породицу”, констатује Миловић након што је прочитао преписку Звицера и адвоката који је на некада заштићеној апликацији користио надимак Wенгер.

“Нека се испуцају на ТВ, па када прође још пар дана, и не нађу ништа, онда ми наступамо да их прозивамо у медијима да све раде без доказа”, објашњавао је адвокат своју тактику шефу кавчана.

Звицер констатује да ће то бити тешко, јер је “*******поклопио све медије”…

Которанин и адвокат разговор почињу након што је бранилац Беливука и Миљковића разговарао са том двојицом Београђана, па о томе и извјештава шефа злочиначке екипе кавачки клан.

Управа полиције

Радоје Звицер

“Добро сам, нема сада времена за умор, сада је најважније. Другари су добро, све је за сада ок, мада медији лупетају разне глупости”, пише адвокат, а Звицер му поручује да је “Сад најбитније да ово прегурамо”.

Адвокату пише и да му је Кратос – Миљковић, поручио да се не сјекирају за куће и од њега добија одговор:

“Одлично су, мало их нервирају медији, а остало је ок. Да, то су и мени рекли”.

Из њиховог разговора произилази да Звицер страхује да ли је полиција већ пронашла ДНК, али и могу ли снимци са надзорних камера отежати положај ухапшених…

Занима га и јесу ли Миљковић и Беливук адвокату нешто причали о аутомобилима које су користили…

Адвокат га смирује и поручује што је најважније: “Битно је да се сви држе и да не падну психички, после ће бити лакше”.

“Јесте, да им се утуви у главу да немају ништа и не читају новине”, констатује Звицер.

Wенгер му тада пише да снимци ништа не доказују: “Нити се виде оштећени. Притискају путем медија не би ли неко попустио. Поздравио те Сопрано пуно”.

Вођу кавчана занима може ли шкодити време са камера и поређење са базним станицама и камере до куће…

Фото Архива

“Телефона нема, тако да нема ни базних станица, то што стоји време на снимку не значи да је и то право време. У колима се не види нити један оштећени, нити има њихових телефона и базних станица”.

“Имају крипте. А имају и наши… Надам се камере на путу до куће да су побрисане, биће ту телефона доста сигурно. Је ли онај пасат одузела мурија?”, пише Звицер.

“Не помиње се нити једна крипта, нити базна станица, али када добијем од тужилаштва цео предмет све ћемо знати до детеља. Они немају нити један телефон да би утврдили чије су базне станице, а не појављују се у предмети ни друге камере. Помиње мурија да је пасат одузела, тако пише у пријави, али не кажу да има било какав траг у колима”, објашњава му адвокат.

Одмах потом одговара на Звицерово питање – да ли су му истражитељи рекли нешто за “пасат”…

“Засада немају ништа, него само нагађају, пробају да сложе причу као да је логична. Зајелац Иван је по тврдњи мурије тај пасат предао Цратосу”, објашњава адвокат.

Шеф кавчана констатује да “окупљају кловнове да млате” на телевизијама, али и поручује да се нада да истражитељи неће наћи ништа у том аутомобилу.

“Нека се испуцају на тв, па када прође још пар дана, и не нађу ништа онда ми наступамо да их прозивамо у медијима да све раде без доказа. Да су нашли нешто већ би објавили, а и много је времена прошло”, пише му адвокат.

“Мислиш да би већ били резултати днк? Биће тешко прозивати, поклопио је ******* све медије”, одговара му Звицер, али га адвокат смирује и говори му да “би били већ днк да их има од оштећених”.

Тада му се и похвалио да га новинари већ моле за изјаве, али излаже своју тактику.

“Писаће медији моје изјаве, већ сада ме моле али чекамо да овај налет прође”.

Звицер говори саговорнику да нико боље од њега не зна што и како треба да чине, а онда и објашњава да ће трошкове за њега и колеге платити он: “Што се тиче плаћања тебе и колега то ћу ја намирити да знаш”.

“Само паметно и стрпљиво и биће како треба. Ок договорено”, одговара му адвокат, након чега му Которанин говори да ће у тих два дана платити…

Криминална група окупљена око Беливука и Миљковића ухапшена је у акцији српског Тужилаштва за организовани криминал.

Оптужницом коју је још у септембру 2021. године потврдило Посебно ођељење за организовани криминал Вишег суда у Београду обухваћено је 30 оптужених.

Терете их за више монструозних убистава.

Дамир Хоџић, Фото Приватна архива

У Црној Гори оптужени су за ликвидацију шкаљарца Дамира Хоџића, његовог зета Адиса Спахића који није имао криминални досије и отмицу једног од вођа барског огранка организоване криминалне групе шкаљарски клан Мила Радуловића, који је након тога мучен, па убијен.

Три дана након хапшења Беливука и екипе Звицер је од Миловића тражио да му пренесе информације њховог сарадника из српских служби безбједности, којег ословљавају са Шакал – “Имају ли они што конкретно”.

“Сјутра ће се виђет са неким из СБПОК. Па ћемо виђети”, одговара му Миловић.

Вођа кавачког клана тада му говори да “ово до сад нема ништа. Могу они да пишу колико оће, ако нема трагова насиља”.

“Немају, да имају избацили би то у први план, а не причали будалаштине, видиш претражују сваки дан те оранице неће ли наћи ђе шта”…

Звицера занима и јесу ли Миљковић и Беливук адвокату нешто причали о аутомобилима које су користили, али га овај смирује и поручује што је најважније: ‘Битно је да се сви држе и да не падну психички, после ће бити лакше’. Овај каже да је сагласан: ‘Јесте, да им се утуви у главу да немају ништа и не читају новине'“, констатује Звицер

Беливук и Миљковић ухапшени су неколико дана након што су се вратили из Црне Горе, гђе су друговали са Звицером, али и групом полицајаца који су пословали с њима, како тврде из Специјалног државног тужилаштва.

Ти оптужени Београђани били су на црној листи црногорских безбједносних служби, а онда је са њихових имена скинута забрана.

“Вијести” су објавиле више транскрипата са Скај апликације, који документују да су бивши агент Петар Лазовић и неколико његових колега из полиције друговали са вођама кавачког клана и њиховим колегама из Србије, док су челници полиције и тужилаштва истовремено увјеравали грађане да немају разлога за бригу.

Тада, наводи се у порукама са Скаја, и кују план како да намаме супарничку, шкаљарску криминалну екипу да крене у оружани напад на те Београђане, намјерно ширећи информације о њиховом доласку у Црну Гору.

СДТ сумњичи бившег главног специјалног тужиоца да је обмањивао јавност да су Беливук и Миљковић у Црну Гору ушли на захтев Републике Србије као и да су се према њима константно предузимале потребне мере и радње.

Некадашњи безбједњак Зоран Лазовић терети се да је тим тим члановима кавачког клана омогућио да несметано пређу границу, на захтјев Звицера.

(Вијести)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КТИТОР ЕСФИГМЕНА ЈЕ СРБИН: Грчка полиција ни не слути да манастир који хоће да исели крије стару српску тајну

КТИТОР ЕСФИГМЕНА ЈЕ СРБИН: Грчка полиција ни не слути да манастир који хоће да исели крије стару српску тајну

СРПСКИ владари са Светом Гором имају нераскидиву везу коју је успоставио још Свети Сава Први Српски, када је заједно са оцем, а својим духовним сином, пређашњим моћним великим жупаном, а потоњим смерним монахом Симеоном обновио запустели манастир Хиландар и ударио темељ српској васионој духовности.

23. 07. 2024. у 20:19

БУДИМПЕШТА УЗВРАЋА УДАРАЦ ЕУ: Мађарска запретила блокадом 6,5 милијарди евра због Украјине

БУДИМПЕШТА УЗВРАЋА УДАРАЦ ЕУ: Мађарска запретила блокадом 6,5 милијарди евра због Украјине

МАЂАРСКА ће блокирати средства Европске уније за земље чланице које су у Украјину слале муницију, докле год Кијев не дозволи да нафта руске компаније Лукоил прође кроз нафтовод на њеној територији, изјавио је данас министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.

23. 07. 2024. у 21:46

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

ТУЖНЕ ВЕСТИ: Преминуо некадашњи капитен Црвене звезде