СКАНДАЛ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ: Делегација Србије напустила састанак, срамне провокације хрватског представника

Танјуг

12. 06. 2024. у 16:13

ДЕЛЕГАЦИЈА Србије и заменик председавајућег Заједничке комисије за одбрану и безбедност Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић напустили су данас годишњи састанак представника комисија за одбрану и безбедност парламената Југоисточне Европе након што је посланик хрватског Сабора, говорећи о Савету Европе, рекла да ће Приштина бити примљена у Савет Европе што је била директна провокација упућена делегацији Србије.

СКАНДАЛ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ: Делегација Србије напустила састанак, срамне провокације хрватског представника

Седница парламента БиХ, Фото Независне Новине

Према писању агенције Срна претходно је приређена још једна провокација када је представницима привремених институција самопроглашеног Косова неовлашћено дозвољено обраћање о теми безбедност иако према Резолуцији 1244 немају право да имају било какав одбрамбени сектор нити да о томе говоре.

Делегација Србије уложила је приговор, што је подржао и Ковачевић у име Републике Српске, након чега је та сесија прекинута и заседање је настављено о другој теми.

Дводневни састанак представника комисија за одбрану и безбедност парламената Југоисточне Европе који организује Заједничка комисија за одбрану и безбедност Парламентарне скупштине БиХ, Регионални центар за безбедносну сарадњу и Мисија ОЕБС-а у БиХ уз подршку Женевског центра за контролу оружаних снага почео је данас у Сарајеву.

Директор Регионалног центра за безбедносну сарадњу "Равијак" Константин Михаил Георгијев рекао је да ће на скупу бити речи о пракси коју имају заједничке комисије за одбрану и безбедност, о улози парламената у том процесу,као и о парламантарном надзору над радом војних структура.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

РУСИЈА У НЕВЕРИЦИ Нова забрана - ови руски шпијуни и саботери не могу на Олимпијске игре Париз 2024!