БЛАМАНТНО РЕАГОВАЊЕ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ НА ПИТАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА “ГДЕ ТО ПИШЕ?”: "Не пише, рекао О' Брајен"

Novosti online

11. 06. 2024. у 20:44

АМБАСАДА Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини (БиХ) огласила се поводом питања председника Србије Александра Вучића о државној имовини БиХ. Њихов "одговор" је све осим одоговор на постаљено питање.

БЛАМАНТНО РЕАГОВАЊЕ АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ НА ПИТАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА “ГДЕ ТО ПИШЕ?”: Не пише, рекао О Брајен

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Наиме, председник Србије је данас путем друштвених мрежа поставио јасно питање америчкој амбасади у Сарајеву, која види Србију као реметилачки фактор Дејтонског споразума, а оно је гласило - Како, где и од када негде пише да имовина припада централним властима а не ентитетима?

Амбасада у свом одговору наводи следеће: 

- Како је то помоћник државног секретара Џејмс Обрајен навео у свом говору у фебруару 2024. године: 'Постоји начин да се разговара о имовини тако што ће се о томе говорити у релевантним институцијама. Али је полазна тачка и даље јасна: имовина припада држави' - поручили су из Амбасаде САД-а у Сарајеву, који су у свом одговору послали и линк са текстом говора О' Брајена.

О' Брајен је тада рекао да је 2001. године БиХ потписала Споразум о питањима сукцесије бивше Социјалистичке Федералне Републике Југославије (СФРЈ), који је ратификовала Парламентарна скупштина БиХ и државну имовину приписала БиХ, а не ентитетима.

- Године 2001. БиХ је потписала Споразум о питањима сукцесије бивше Социјалистичке Федералне Републике Југославије (СФРЈ), којег је ратификовала Парламентарна скупштина БиХ и државну имовину приписала Босни и Херцеговини, а не ентитетима - рекао је тада О' Брајен.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

ТУГА: Преминуо фудбалер којег Пикси и Рамбо Петковић добро памте