"УВЕК САМ СЕ ОСЕЋАО КАО ПРЕКОДРИНСКИ СРБИН": Никада у Србији не сме да се чује нешто ружно о РС и обрнуто

Novosti online

08. 06. 2024. у 13:09

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије, Александар Вучић, обратио се на Свесрспом сабору где се осврнуо на однос имеђу Србије и Срспке.

УВЕК САМ СЕ ОСЕЋАО КАО ПРЕКОДРИНСКИ СРБИН: Никада у Србији не сме да се чује нешто ружно о РС и обрнуто

Фото: Принтскрин РТС

- Анализирајући све наше грешке, пре 10 година смонаправили договор, а то је да без обзира на све разлике или међусобне односе да наш народ то не сме да трпи и да никада у Србији не сме да се чује нешто ружно о РС и обрнуто... Неретко смо се стидели нашег народа из Крајине, до тога да увек имамо нешто дакажемо о онима са друге стране Дрине... Поносан сам што сам рођен у Београду, али ме никада нисте чули да сам зато бољи или већи од нечег другог, увек са се осећао као прекодрински Србин - рекао је председник.

- Увек ћемо бити спремни на разговоре који ће да воде миру и побољшању односа. Моја молба Додику и свима је, у декларацији се позивамо на Дејтонски споразум, јасно знамо да смо потписали Дејтонски споразум, као неко ко би морао да буде гарант спровођењу.

Миле добро чита расположење народа у РС. Моја молба вама, Србија је ту и нигде неће отићи, уз Српску је. Нећу да вам улазим у то, ви доносите одлуке, само вас молим да милион пута размислите колико нам је свима потребан мир. Немојте да бринете, знам све оне који се заклињ у кафани, нагледао сам се и оних који су ми држали придике о српству, а кад сам унео заставу пришли су ми и рекли да је то забрањено. Знају ови и са КиМ, да кад год је мука зови Вучића. Србија никада неће оставити Српску на цедилу, покушајте у миру са свим другима да решавате проблеме - истакао је Вучић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КТИТОР ЕСФИГМЕНА ЈЕ СРБИН: Грчка полиција ни не слути да манастир који хоће да исели крије стару српску тајну

КТИТОР ЕСФИГМЕНА ЈЕ СРБИН: Грчка полиција ни не слути да манастир који хоће да исели крије стару српску тајну

СРПСКИ владари са Светом Гором имају нераскидиву везу коју је успоставио још Свети Сава Први Српски, када је заједно са оцем, а својим духовним сином, пређашњим моћним великим жупаном, а потоњим смерним монахом Симеоном обновио запустели манастир Хиландар и ударио темељ српској васионој духовности.

23. 07. 2024. у 20:19

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЗ АМЕРИКЕ: Избиће велики рат, сукоб је неизбежан - биће укључени САД и Русија?

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ИЗ АМЕРИКЕ: Избиће велики рат, сукоб је неизбежан - биће укључени САД и Русија?

НА БЛИСКОМ истоку ће избити велики рат између Израела, Хезболаха и Ирана, који би могао да укључи чак и Русију, рекао је главни уредник Форбса Стив Форбс.

24. 07. 2024. у 07:00

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

ТУЖНЕ ВЕСТИ: Преминуо некадашњи капитен Црвене звезде