ЏЕФРИ САКС КОД ТАКЕРА КАРЛСОНА О БОМБАРДОВАЊУ 1999: Циљ је био да се разбије Србија, креира нова држава и највећа америчка база

Novosti online

29. 05. 2024. у 16:49

ПОЗНАТИ амерички економиста и професор на Колумбијском универзитету Џефри Сакс изјавио је да циљ НАТО агресије на Југославију није било никакво спасавање "потлаченог" муслиманског становништва већ је намера била да се распарча Србија како би се остварили циљеви Америке.

ЏЕФРИ САКС КОД ТАКЕРА КАРЛСОНА О БОМБАРДОВАЊУ 1999: Циљ је био да се разбије Србија, креира нова држава и највећа америчка база

Фото: такеркарлсон.цом/притнскрин

А ти циљеви су, каже, стварање тзв. Косова где би Америка могла да направи највећу базу у Југоисточној Европи.

- Бомбардовали смо Београд 78 дана. Апсолутно лош потез. Бомбардовали смо једну престоницу Европе 78 дана - рекао је он Такеру Карлсону.

На питање шта је био циљ, Сакс одговара:

- Циљ је био да се разбије Србија и да се креира нова држава - Косово - где имамо највећу војну базу у Југоисточној Европи. Направили смо базу Бондстил тамо јер смо желели базу у Југоисточној Европи - рекао је Сакс.

Додао је да Америка тада није волела Србију, и иронично поручио "ми смо суперсила, радимо шта пожелимо".

Карлсон се на то надовезао питањем: "Зар циљ није био да се спаси муслиманско становништво?", на шта је Сакс дао јасан одговор.

- Циљ је био да се спасу амерички индустријски војни комплекси - поручио је Џефри Сакс.

Познати водитељ је потом констатовао да су њихове снаге убијале невине грађане и уништавале градове.

"Знате, било је тужно. Али ми радимо много тужних ствари и много деструктивних ствари, почињемо много ратова. Ми смо земља вечног рата", рекао је и опет на ироничан начин поручио "ми не гледамо назад, не би требало чак ни да причамо о овоме".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

СУТРА СЕ СЛАВЕ СВЕТА ТРОЈИЦА ИЛИ ДУХОВИ: Ово су обичаји, а наредна три дана обележена су црвеним словом