"БОЉЕ ЈЕ ТАКО" Бивши официр ЦИА описао Такеру Карлсону последње тренутке Че Геваре и његову жељу на самом крају

С. Р.

07. 05. 2024. у 00:44 >> 21:24

БИВШИ ЦИА официр Феликс Родригез говорио је у емисији Такера Карлсона на Иксу о хапшењу великог револуционара Че Геваре.

БОЉЕ ЈЕ ТАКО Бивши официр ЦИА описао Такеру Карлсону последње тренутке Че Геваре и његову жељу на самом крају

Фото: Принтскрин Икс

Он је рекао да је Че Гевара одбијао да одговара на питања боливијских власти. Истиче да је он рекао Че Гевари да се ништа не може учинити када је схватио да власти Боливије инсистирају на томе да он буде стрељан.

Тада је Че, како каже Родригез, пребледео и казао да је боље тако и да никада није ни требало да буде жив заробљен.

Тврди да га је Че загрлио пред крај и да га је жалио, иако му је био непријатељ, имајући у виду да је одлучио да умре достојанствено.

Када се вратио у просторију, Че је већ био убијен. Тада је, тврди Родригез, очистио лице водом убијеног револуционара јер је било прекривено прашином. Пробао је и да му затвори очи и уста марамицом, али каже да је то било немогуће јер су се стално отварале, имајући у виду да су дуго стајале отворене после смрти.

Фото "Википедија" / Снимак оперативацa ЦИА

Чеово тело су онда везали за хеликоптер. Пре полетања наишао је римокатолички свештеник који је последњи пут благосиљао Чеово тело.

Боливијски генерал је хтео да одсече главу револуционара како би могао да докаже лидеру Кубе Фиделу Кастру да је Че убијен. Пошто се Родригез успротивио и рекао да је довољно да одсече прст, тада су боливијске власти одлучиле да Чеу одсеку обе руке.

Каже да Чеово тело није покопано тамо где је Фидел Кастро касније тврдио (поред пруге), већ на крају пруге.

Последња фотографија на којој је Гевара жив укључује Родригеза који стоји поред њега, али постоје и тврдње да се ради о фото-монтажи.

Прича пилота хеликоптера се не поклапа скроз са Родригезовом. Пилот тврди да је Гевара пљунуо у лице свог отмичара и потпуно одбио да разговара са њим.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Дроном убијен Иван Шаљнев