САВО БИ ДА ОТКАЖЕ ЕКСПО: Манојловић хоће да укине пројекат важан за целу Србију

Novosti online

29. 05. 2024. у 09:48

КАНДИДАТ за градоначелника Београда покрета Крени-промени Саво Манојловић сматра да Експо треба отказати.

САВО БИ ДА ОТКАЖЕ ЕКСПО: Манојловић хоће да укине пројекат важан за целу Србију

Саво Манојловић / Фото Танјуг

По његовом мишљењу, Експо, пројекат од огромног значаја за нашу државу и грађане, не треба да буде одржан.

- Ми се замлаћујемо око Експо пројекта. Ја сматрам да тај пројекат треба отказати - казао је Манојловић у предизборној дебати на јавном сервису.

И док Манојловић сматра да се "држава замлаћује" око овог пројекта, сасвим је јасно да је Експо највећа развојна шанса, како за град, тако и за Србију.

Мали: Експо највећа развојна шанса

- Домаћини смо највеће манифестације светске 2027. године. Очекујемо скоро три милиона посетилаца. Желимо да представимо нашу земљу на прави начин и зато смо представили програм "Србија 2027". Да кроз подизање квалитета инфраструктуре не само у Београду, него у целој Србији појачамо и ојачамо нашу економију - истакао је министар финансија Синиша Мали.

- Морамо да идемо напред. Убрзани раст и развој овог града, као локомотиве раста и развоја наше Србије је императив. Експо је ту као главни циљ - највећа развојна шанса за нас, за цео Београд. Да се представимо на прави начин. Да кроз велике инвестиције, завршетак пројекта метроа, пројекта интерцептора, нових мостова, нових тунела, подигнемо квалитет инфраструктуре у нашем граду. Да тако јачамо економију. Да имамо и даље и за бесплатне вртиће, бесплатне уџбенике и за повећане плате и пензије. Већина великих пројеката не може локална самоуправа да изнесе већ је износи заједно са Републиком Србије - наводи министар Мали.

Фото: Новости

Вучић: Експо од велике важности за нашу земљу

И председник Александар Вучић говорио је о значају пројекта Експо, истичући да је Експо од велике важности за нашу земљу. Вучић је рекао да Експо није само оно што се догађа у Београду, да је више од тога и да ће он убрзати развој Србије, економски раст, али створити и нове прилике за посао и већа примања грађана.

- Експо је синоним за напредак и развој. До тога морамо да урадимо не само Национални стадион, не само пругу од аеродрома до Прокопа. Исто ће моћи и до Обреновца да иду возом. То ће све бити готово за две године - рекао је Вучић.

БОНУС ВИДЕО: КАКВА НЕЗНАЛИЦА! Саво Манојловић се на РТС-у избламирао за све Рокфелерове паре

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

НИКОЛА РОКВИЋ НАСТАВЉА ХУМАНИТАРНУ МИСИЈУ: Патике са ходочашћа продате за пола милиона - ево колико новца је до сада сакупљено (ФОТО)