РАДОВИ СУ ВЕЋ КРЕНУЛИ: Мали - Фабрика за пречишћавање отпадних вода је огромна инвестиција

Novosti online

28. 05. 2024. у 21:54

ПРЕЧИШЋАВАЊЕ отпадних вода је веома важжна тема, изјавио је вечерас министар финансија Синиша Мали, додајући да са кинеском компанијом већ имамо уговор која ради на завршавању интерцептора.

РАДОВИ СУ ВЕЋ КРЕНУЛИ: Мали - Фабрика за пречишћавање отпадних вода је огромна инвестиција

Foto: Printskrin

- Идеја је да се цела канализациона мрежа која је тренутно расцепкана пожеве на ову цевку овде. И да та вода која се слива из централног дела Београда иде у фабрику за пречишћавање отпадних вода. Радови су већ кренули. Фабрика за пречишћавање отпадних вода је огромна инвестиција. Не финансира је град Београд, већ Република Србија јер је вредност радова око 800 милиона евра. Осим тога граде се фабрике за пречишћавање отпадних вода у Батајници, Остружници, Крњачи и Болечу. То је систем од 5 фабрика, рекао је Мали.

Како је навео прва следећа је Батајница, како би се цео систем завршио на прави начин.

- Само да подсетим грађане Београда да смо у притеклих пар година завршили највећи еколошки пројекат а то је изгфрадња депоније, односно фабрике за производњу струје из чврстог отпада. Где смо решили највећу еколошку црну тачку Европе, а то је депонија Винча. Ми данас од смећа које прозводи град, производимо струју и грејемо неколико хиљаде домаћинстава - истиче министар и додаје да има још много тога да се ради, али да је не могуће све завршити одједном.

БОНУС ВИДЕО: НИКО ОВУ ЗАСТАВУ НИКАДА НЕЋЕ ПОБЕДИТИ: Вучић на крају митинга у Београду

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

УЕФА БЕЗ МИЛОСТИ ПРЕМА АЛБАНЦИМА: Жестока казна због вређања Срба, провокатор Даку суспендован због срамног скандирања