ИМАЋЕТЕ СВЕ БОЉЕ ПЛАТЕ, ОСТАНИТЕ У СРБИЈИ И БОРИТЕ СЕ ЗА СВОЈУ ЗЕМЉУ: Вучић уручио уговоре о раду најбољим дипломцима медицине (ВИДЕО)

Novosti online

28. 05. 2024. у 16:13 >> 16:38

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић присуствовао је церемонији уручења уговора о раду најбољим дипломцима медицинских факултета и средњих медицинских школа у Србији, у згради Палате „Србија“.

ИМАЋЕТЕ СВЕ БОЉЕ ПЛАТЕ, ОСТАНИТЕ У СРБИЈИ И БОРИТЕ СЕ ЗА СВОЈУ ЗЕМЉУ: Вучић уручио уговоре о раду најбољим дипломцима медицине (ВИДЕО)

Фото М. Стевановић

Обраћање Александра Вучића

- Драги дипломци много вам хвала шт остге овде. Ово је постала традиционална акција, оно чуиме се поносимо свих година. Улажемо много новца у здравство, улагаћемо још више. У тешким временима пред нама на светском нивоу, а надам се да ћемо живети у нешто лакшим условима него остали, један од стубова наше земље биће здравство, храна коју ћемо морати да обезбедимо, вештачка интелигенција, напредак софтверске индустрије и то ће гурати нашу земљу напред. У томе је ваша будућа улога млади дипломци.

Фото М. Стевановић

- Када сам постао стипендиста, знао сам да сам држави дужан за то и колико је држава у мене уложила и да бих морао једног дана да јој вратим. Обнављаћемо болницу за болнциом, подизаћемо клиничке центре и амбуланте. Али мораћемо да мењамо унутар себе. Мораћете и ви да мењате себе и старије са којима радите.

- Код нас постоји приступ, добио сам диплому и сад сам завршио, тражим од државе највећу плату. Молим вас да урадите што више, радите најбоље или немојте да радите. Молим вас да промените нас старије који нису спремни на промене. 

- Молим вас да се ваше амбиције не заврше овде, бећ да буду веће, и за специјализацију и за напредак. Тражите и борите се што више. Само ће се то ценити у будућности. Они народи који себе буду натерали да раде више, само ће они напредовати. Они који хоће да раде мање, њихови резултати ће бити мањи. Посветите се раду, лествицу подигните високо, сањајте велике снове. Без великих снова, нема великих резултата. Поставите високе циљеве пред себе у будућности.

- Хвала вашим родитељима који су уложили много труда, рада. За мене је држава све, нешто најважније и светије. Погледајте колико смо мало вратили држави у односу на оно што нам је дала. Борите се за себе и за своју земљу и народ. Сигуран сам да ћете остати најбољи и још једном велико хвала. Останите у својом земљи, борите се за своју Србију, она нам је све. Имаћете све пристојније и боље плате. Верујте у своју земљу и Србију, остајте овде.

Обраћање техничара Марка Курћубића 

- У име својих генерација хвала председнику Вучићу, министру Лончару на бројним приликама које су нам пружене. Да се усавршавамо, напредујемо. Чврсто верује мда ће ова подршка државе младима дати доста прилика младима који долазе.

Обраћање др Станковић Елене

- Припала ми је част да се обратим и овом путем у име својих колега желал боих да се захвалим Влади и министарству здравља. Програм запошљавања најбољих дипломаца изнедрио је мног одобрих лекара.

- Неки од њих су специјалисти, а наша гхенерација добила је прилик уда иде њиховим стопама. Част је бити део оваквог програма који нам омогућава да останемо у нашој земљи и помажемо нашим грађанима.

- Здравље није све ,али без здравља с ве је ништа.

Председник Србије уручује уговоре о раду најуспешнијим дипломцима

Председник Србије је потом уручио уговоре младим лекарима. У једном тренутку је дошло и до забуне, па је председник са осмехом прекинуо церемонију како би прави уговори дошли у праве руке.

- И онда кажу да сам ја контрол фрик. Све бисте измешали, и нико не би добио оно што му припада - рекао је кроз смех Вучић, на шта се проломио аплауз.

Обраћање проф др Добриле Станковић Ђорђевић

Проф др Добрила Станковић Ђорђевић, декан Медицинског факултета универзитета у Нишу, на почетку је честитала свим дипломцима пријем у њихове здравствене установе.

Фото М. Стевановић

- Српска медицина има дугу и богату традицију. Данас се са правом поносимо нашим здравством, које се развија у корак са Европом, али има хуманији однос и приступ. Захваљујући акцији запошљавања најбољих дипломаца која се спроводи 6 година има одличну будућност и перспективу - рекла је Станковић Ђорђевић.

Фото М. Стевановић

Фото М. Стевановић

ФОТО: Новости

ФОТО: Новости

ФОТО: Новости

Фото: Новости

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОШТРА КРИТИКА ОРБАНА: Мађарски премијер послао поруку Ђорђи Мелони и Марин Ле Пен

ОШТРА КРИТИКА ОРБАНА: Мађарски премијер послао поруку Ђорђи Мелони и Марин Ле Пен

МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан критиковао је шефице десничарских странака у Италији и Француској што нису постигле договор о удруживању у следећем сазиву Европског парламента.

14. 06. 2024. у 17:25

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (0)

ЕУРО 2024 (1. дан): Почело је - бурно! Шкоти бесни на Немце, Немци шокирани због Русије, а Срби - весели