"НЕЋЕМО ОДУСТАТИ ОД ЗАХТЕВА ДА ПРОФЕСОР ГРУХОЊИЋ БУДЕ ОТПУШТЕН": Хил посетио Динка, студенти тражили да саслуша и њих

Ђорђе Грмуша
Ђорђе Грмуша

15. 04. 2024. у 18:44

"СТУДЕНТИ против насиља" из Новог Сада огласили су се најновијим саопштењем поводом сазнања о посети амбасадора Кристофера Хила Филозофском факултету.

НЕЋЕМО ОДУСТАТИ ОД ЗАХТЕВА ДА ПРОФЕСОР ГРУХОЊИЋ БУДЕ ОТПУШТЕН: Хил посетио Динка, студенти тражили да саслуша и њих

Кристофер Хил, Фото АП

- Сазнавши за посету амбасадора Кристофера Хила Филозофском факултету обратили смо се амбасади и затражили да амбасадор обави разоговор са студентским представницима на тему говора мржње који се гаји на овом факултету.

Амбасадора смо упознали са антисрпским деловањем професора Грухоњића које траје више од деценије кроз његове текстове и наступе у којима на најбруталнији начин вређа већински народ и Српску православну цркву.

Такође указали смо и на лажно извештавање "независних" медија који учествују у сатанизацији свих људи који се залажу да се професор Грухоњић адекватно санкционише.

Овом приликом смо још једном демантовали непрофесионалне новинаре који зарад својих личних интереса који су и интереси против нашег народа, покушавају да нас представе као хулигане и непозаната лица. Иза наше иницијативе стоје студенти са интегритетом и достојанством који су спремни да јасно кажу своје ставове без обзира на место и саговорника.

Састанку су присуствовали заменик председника СКОНУС-а Марко Старовић, студент продекан Филозофског факултета Немања Вујић и председница Студентског парламента Филозофског факултета Ивана Мацак. - стоји у саопштењу.

(Ало)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно! Проверите!