"ОДАВНО БИ ЗАПОЧЕО РАТ ДА МОЖЕ" Куртија у Тетову ословљавају као "премијера свих Албанаца"

Новости онлине

12. 08. 2023. у 20:28

Аљбин Курти, премијер привремених приштинских институција, боравио је у Северној Македонији а посета се у најмању руку може окарактерисати као скандалозна.

ОДАВНО БИ ЗАПОЧЕО РАТ ДА МОЖЕ Куртија у Тетову ословљавају као премијера свих Албанаца

Фото: Kenzo Tribouillard, Pool Photo via AP/Депоситпхотос

Драган Шутановац поручио је да би Аљбин Курти одавно почео рат у региону да има војну моћ и подршку. Шутановац је реаговао на изјаву градоначелника Тетова, који је приликом посете Аљбина Куртија Северној Македонији премијера тзв. Косова назвао "специјалним премијером Тетова" и "премијером свих Албанаца".

- Деескалација у најави! Да којим случајем има војну моћ и подршку одавно би кренуо да ратује по региону. Коме то није јасно тај баш не жели да види чињенице - навео је Шутановац.

Иван Стоилковић: Курти озбиљан паликућа у регионалној констелацији односа!

Такође, поводом препоруке премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да се Скопље приближи самопроглашеном Косову, Албанији и Бугарској, а удаљи од Србије реаговао је и председник Демократске партије Срба у Северној Македонији и народни посланик у Собрању Иван Стоилковић који је изјавио да је Аљбин Курти озбиљан паликућа у регионалној констелацији односа.

"Свако има право на свој политички став, има право и да мрзи и да воли, али када мрзи као што енверхоџиста Курти мрзи Србе и на основу те мржње терорише Србе на Косову и Метохији, то може да се толерише, чак што више и подржава, понекад ћутњом, понекад бестијално и бестидно јавно, па чак и да се проглашава за демократску вредност. Када сам не тако давно македонској јавности упутио питање дали реторика Аљбина Куртија угрожава регионалну стабилност, ћутке се прешло преко тога, па чак и са подршком Куртију. Али ево јуче и данас видим када исти политички испрдак, хваљени демократа, енверхоџиста по убеђењу, удари по леђима македонског народа и државе јавили су се политички пуњоглавци да нам соле памет и по ко зна који пут глуме лажне патриоте. Препознаће се сами, не брините, јер их народ одавно препознао. Зима  али и лето је можда најбоље време да нас подсети љуском ништавилу, недостојног чак и тешко припитомљених зверова. Виде се из авиона инструирани потрчковци који сада као осуђују Куртија и "дрндају вуну драгоме за гуњу”, али никада неће ништа рећи о томе да је Македонија претворена у политичку депонију, где је Аљбин Курти главни политички гост, али и једини. Као да ћемо заборавити да је не тако давно на Преспа форуму био главни гост, претстављен као демократска нада региона, иако се ради о озбиљном паликући у регионалној констелацији односа где и Македонија има своју улогу, али, ничија није горела до зоре, па неће ни овим политичким абортусима", закључио је Стоилковић.

БОНУС ВИДЕО: ПРЕМИЈЕРКА У НОВОМ САДУ - Брнабић почела обилазак подручја погођених невременом

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (3)

ЈОШ НИСТЕ ОДЛУЧИЛИ ГДЕ ЋЕТЕ НА ЛЕТОВАЊЕ? Контики вас води у Тунис по невероватно ниским ценама