КОШМАРНИ РЕЗУЛТАТИ ХАШКЕ (НЕ)ПРАВДЕ: Српски генерали труну по затворима, Готовина броји милионе евра

Novosti online

08. 07. 2023. у 22:20

КОМПАНИЈЕ за узгој, лов и прераду морске рибе бившег хрватског генерала Анте Готовине оствариле су прошле године снажан раст пословних прихода.

КОШМАРНИ РЕЗУЛТАТИ ХАШКЕ (НЕ)ПРАВДЕ: Српски генерали труну по затворима, Готовина броји милионе евра

Фото: Танјуг/АП

Према писању Јутарњег листа, највећа од њих, задарски "Cromaris" позната по узгоју ораде и бранцина, имала је приходе од 94 милиона евра, што је 15 посто више него 2021. 

Нето добит износила је два милиона евра и била је већа за чак 54 одсто.

У тој фирми, према писању загребачког дневника, данас ради око 500 људи, чија је просечна нето плата прошле године износила око 1.210 евра, што је за око 40 евра мање него 2021. године. 

Бивши генерал Војске Републике Хрватске Анте Готовина, против кога је Хашки суд подигао оптужницу 2001, теретећи га за планирање етничког чишћења, ратне злочине против српских цивила и њихове имовине током и након операције "Олуја" 1995, те учешће у злочиначком подухвату, од подизања оптужнице био је у бекству, а ухапшен је у децембру 2005. на Канарским острвима. 

У првостепеној пресуди, 2011, Готовина је осуђен на 24 године затвора, да би у коначној, другостепеној пресуди 2012, био ослобођен свих оптужби.

У власништву бившег хрватског генерала су и мањи погони за прераду рибе, попут фирме "Canicula'' на подручју Мућа која је лани имала 2,9 милона евра и 220.000 евра добити. 

Како изгледа Хашка (не)правда, погледајте на снимку:

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

МУЖА ИСПОЛИВАЛА КЉУЧАЛОМ ВОДОМ: Умро у најгорим мукама - када се открило зашто, људи тражили њено ослобађање

ИМЕ Коринe Смит многи повезују са женом која је одлучила да свесно жртвује себе због терора који су преживела њена деца, други је ипак зову бескомпромисном убицом.

22. 07. 2024. у 17:39

Коментари (15)

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Дроном убијен Иван Шаљнев