БРНАБИЋ: За опозицију су сви лекари КЦС, на челу са Ерцеговцем, у некаквом ланцу на чијем је врху СНС, какво је то понижавање наших доктора?

Новости онлајн

29. 06. 2023. у 16:58

ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић рекла је данас у наставку посебне седнице Народне скупштине, да све и да жели, она не може да смени РЕМ јер као извршна власт нема надлежност над радом тог тела.

БРНАБИЋ: За опозицију су сви лекари КЦС, на челу са Ерцеговцем, у некаквом ланцу на чијем је врху СНС, какво је то понижавање наших доктора?

FOTO: AP/Tanjug

Она је причала и о томе како се стигматизују сви људи који су икада имали било какве додирне тачке са било ким ко је икада имао везе са влашћу или Српском напредном странком. 

- Овде се сада таргетира бивши министар Златибор Лончар, који се, замислите, познаје са оцем монструма који је починио масакр на Врачару, јер су обојица лекари. То није било довољно, па сте моструозно умешали и директора Клиничког центра Србије Марка Ерцеговца. Ви никакву границу достојанства и одговорнсоти немате. А посебно према докторима И професорима медицинског факултета.Рекли сте, поново, да је на врху ланца у коме се налази и др Милица Пејовић Милованчевић Српска напредна странка. Поштовани лекари и доктори, ево како изгледа када на сцену ступи политиканство. Да ли је могуће да смо дотле стигли? Шта вам је крив Марко Ерцеговац? - питала је Брнабић.

Смена чланова РЕМ-а није на дневном реду јер је опозиција није ни предложила

Премијерка је рекла да је данас чула да је власт крива што седница овако дуго траје, јер власт да је хтела већ је могла да смени РЕМ.

- Једино ми је остало да на папиру одштампам реченицу да ја немам никакву надлежност над РЕМ-ом. Не бирам РЕМ, не могу да их сменим. Људи, схватите, и да желим – не могу, супротно је закону, супротно је уставу. Ви, народни посланици, именујете и смењујете чланове независних тела. Поштовани грађани, а поготово ви који протестујете, ми не можемо да сменимо РЕМ на овој седници, и да желимо, јер опозиција није уврстила у дневни ред који су организатори протеста предложили. Нисте предложили тачку о смени чланова РЕМ-а, ето толико о вашој одговорности према грађанима. Вама није важна тема, важан вам је политички маркетинг. Не знам да ли се такмичите у оквиру ваше странке ко ће бити председник или међу читавом опозицијом ко ће бити лидер, али свакако је злоупотреба рада скупштине, јер се данима не прича о теми већ о свему другом - изјавила је председница Владе.

“У тајкунским медијима је објављена лаж да чланови моје пратње раде за криминалне  кланове, али деманти није нити ће бити “

- Чим смо демантовали очигледну неистину да је припадница БИА, која је ухапшена, икада била у мојој пратњи – никоме ништа, народни посланик каже, па добро, није та. То што је то чула њена породица, што је урушен кредибилитет државе, никоме ништа. Тајкунски медији су видим бомбастично објавили ту лаж, али деманти који је јасан као дан нигде не можете да прочитате. Онда су прешли на питање како је могуће да је припадник БИА уопште ухапшен. Е, да видимо колико је то одговорно. Укуцајте на гуглу речи ЦИА, хапшење. Имаћете много резултата – ухапшен, ухапшен за шпијунажу, противправно деловање… Припадници безбедносних агенција су на крају дана само људи. Наша агенција је такве ухватила, ухапсила и прецесуирала, као и у свакој другој озбиљној земљи на свету. Али сада ни то не ваља: Па какве су то опужбе, молим вас? То значи, није била истина за припадницу БИА из премијеркине пратње, добро, идемо даље, нови покушај. На то се своде ове три недеље дебате - рекла је премијерка.

БОНУС ВИДЕО: ЗА ВРЕМЕ ГОВОРА ПАТРИЈАРХА - Хеликоптер КФОР-а надлеће Грачаницу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (13)

ТУГА: Преминуо фудбалер којег Пикси и Рамбо Петковић добро памте