ОСУДЕ ПОВОДОМ НАПАДА НА ЛАВА ПАЈКИЋА: Насиље мора да буде санкционисано

Novosti online

10. 06. 2023. у 19:56

ЧЛАНОВИ Српске напредне странке најоштрије су осудили напад, који се синоћ догодио, на државног секретара Лава Пајкића.

ОСУДЕ ПОВОДОМ НАПАДА НА ЛАВА ПАЈКИЋА: Насиље мора да буде санкционисано

Фото: Принтскрин

- И уједно, позивам надлежне органе да што пре реагују, јер се на насиље било које врсте не сме ћутати, оно мора бити санкционисано. Србија је земља пристојних људи, земља у којој је нулта толеранција према насиљу и земља у којој се заједно боримо против сваког вида насиља. И Србија мора да остане земља у којој ширење мржње, овакви напади и насиље не само да није прихватљиво, већ мора да буде увек и у сваком случају санкционисано - поручила је Милица Николић.

Напад је осудила и потпредседник Главног одбора СНС Невена Ђурић.

- Имајући у виду ажурност и посвећеност свих релевантних државних органа сигурна сам да ће починиоци бити пронађени и приведни правди. Међутим, ни мање, ни више, овај срамни напад догодио у дану када је одржан опозициони политички протест за који сами организатори кажу да је "против насиља." И сваке недеље смо сведоци да је за тзв. елиту из прозападне опозиције све тобож "против насиља", а све време доминира, а на крају кулминира и заврши се сценама насиља. Грађани Србије не желе овакве немиле сцене и догађаје у својој земљи, не желе никакав вид насиља, не желе изливе агресије и мржње. Грађани Србије желе пристојност и мир. Желе успешну Србију, а ми, напредњаци смо решени да се свим срцем и свом снагом боримо за то - рекла је Ђурић.

Осим ње, овај напад је оштро осудио и чалн Председништва СНС-а Милош Терзић.

- Најоштрије осуђујем кукавички напад на Лава Пајкића и позивам надлежне органе да хитно реагују и процесуирају одговорне за овај гнусни чин. Овај напад је директна је последица кампање мржње и насиља коју форсира највећи део опозиције у Србији.

Неопходно је стати на пут онима који спроводе насиље, јер не трпе другачије мишљење. У томе последњих месеци највише предњаче такозвани борци против насиља који готово свакодневно исто пропагирају. Свесни да грађанима Србије ништа не могу да понуде, али и у потпуном одсуству политичке идеје, плана и програма прибегавају срамном физичком насиљу над неистомишљеницима.

Зато је неопходно да нападачи на Пајкића буду приведени пред лице правде и да сходно томе одговарају за своја недела. Такође, крајње је време да се Србија уједини и искаже јасан презир према онима који на власт желе да дођу путем насиља и улице, а чија реторика подстиче овакве монструозне и безочне нападе који прелазе сваку границу људске и политичке пристојности - каже Терзић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

НАПЕТА СИТУАЦИЈА НА КиМ: Сви прилази Бањској и даље блокирани - Јариње и Брњак затворени

У СЕЛО Бањска, у општини Звечан, ни јутрос се не може ући ни изаћи. Сви прилази су блокирани јаким полицијским снагама, а још увек није познато када ће бити одблокирани.

25. 09. 2023. у 09:43

ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ: Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

"ЧЕКАМ ДА СЕ ОПЕТ НАПИЈЕ И ДА МЕ ОВАЈ ПУТ УБИЈЕ": Језива исповест супруге славног хрватског спортисте

Јавност у Хрватској још је згрожена вешћу да је њихов прослављени рукометаш Денис Бунтић крвнички претукао супругу, а још је шокантнија вест да је он пуштен из притвора уз забрану приласка супрузи.

25. 09. 2023. у 10:10

Коментари (182)

ПАТРИЈАРХ ПАВЛЕ БИО ДУХОВИТ: Шта је рекао човеку који је тврдио да му се указала Богородица - а тек анегдота са пијанцем