КРКОБАБИЋ: Повећање плата и пензија – праведан и изузетно храбар потез Вучића

Новости Онлајн

08. 06. 2023. у 19:31

СТЕФАН Кркобабић огласио се поводом нових економских мера које је јуче представио председник Александар Вучић.

КРКОБАБИЋ: Повећање плата и пензија – праведан и изузетно храбар потез Вучића

Фото: ПУПС

Поводом најављеног повећања плата и пензија и јенократних помоћи за најмлађе, Стефан Кркобабић, потпредседник Партије уједињених пензионера, пољопривредниика и пролетера Србије – Солидарност и правда изјавио је:

"Овом најавом председник Вучић је показао да је  очито на страни највећег броја грађана Србије, оних који живе од свог текућег и миниулог рада,  а то су пензионери, пољоприверници и пролетери – запослени. То је без икакве сумње праведан и изузетно храбар потез! Истичемо да се на овај начин у целости реализује дугогодишњи ПУПС-ов вредностни став да пензије прате плате – сада већ незаобилазно 3П. Истовремено, наставићемо да се залажемо и охрабрујемо државни врх да коначно заживи наша идеја о увођењу социјалне – гарантоване пензије, не мање од 100 евра“. 

Социјална гарантована „пензија“ је посебан вид социјалног давања намењен старијима од 65 година,  који немају навршених 15 година стажа да би остварили право на пензију, нису корисници социјалне помоћи, немају имовину нити било који други вид прихода.  Међу њима је највећи број жена и то жена  са села.  Овај вид социјалног давања представља својеврсну захвалност  друштва које на тај начин вреднује њихов рад и одужује им се за све оно што су током свог животног века дале друштву, радећи деценијама у домаћинствима и пољопривредним газдинствима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (3)

НИЈЕ МОГАО ВИШЕ ДА ЋУТИ: Огласио се Новак Ђоковић због убиства Срба на Косову