ТОМИЋ: Демократска странка грађане обманути неће

Новости онлајн

08. 06. 2023. у 15:27

ЗОРАН Томић, члан Председништва Српске напредне странке, огласио се новим саопштењем о Демократској странци и Драгану Ђиласу.

ТОМИЋ: Демократска странка грађане обманути неће

Фото: СНС

"Смешно је и цинично да они који говоре како Србија мора да стане, исказују неку наводну бригу за просветаре. Демократска странка, која се смејала економској кризи 2008. године у лице, који су одговорни за пола милиона незапослених људи у Србији, њихов Драган Ђилас постао отац ријалитија у Србији и деградације нашег образовног система, положаја радника, нашли су да критикују мере које ће држава предузети да се бори против инфлације и за бољи живот грађана Србије. У њихово време задуживали су се да би пензије грађанима исплатили, оставили су нам празну касу, а Србију пред банкротством. Они су краљеви додворавања грађанима, а ефекат њиховог додворавања и нестручности сви смо видели са уништеним и затвореним фабрикама, људима на улици, младима који су бежали из Србије. Они су доказали да заиста умеју Србију да зауставе и да од тог циља и данас нису одустали.

Александар Вучић се борио да спречи катастрофу која је претила Србији и 2014. године донео одлуку о фискалној консолидацији којом је Србија спасена банкротства и кренула да се опоравља од жуте хоботнице. Србија је данас земља у коју се млади враћају, у којој је незапосленост око 9%, а сећамо се сви оних 26% незапослености коју су жути оставили Србији. Данас се улаже више него икад у школе, које се реконструишу, модернизују дигитализују, уведена је информатика и у ниже разреде, јер желимо да се деца Србије школују и стичу потребна знања за даљи развој наше економије. Улажемо у дуално образовање и наше факултете и научне институте. Вредно и напорно смо радили да обезбедимо реална средства за повећање плата. Након реализације најављеног повећања зарада људима у просвети она ће кумулативно порасти 16% у овој години, а у односу на 2022. годину биће 30,6% повећање зарада. Најава Александра Вучића није никаква обмана и превара, већ реалност и нешто што је извесно. Све мере које држава на челу са Вучићем доноси имају за циљ да се јача наша држава, просвета, здравство и други важни сектори, да животни стандард грађана буде што бољи, а да немамо последице по инфлацију, као што су жути радили. Док се Александар Вучић успешно бори да увезену инфлацију обузда и радићемо да је до краја године преполовимо, толико су жути били успешни да је у своје време 2010. године сами креирају, да буде двоцифрена кад нигде у окружењу инфлације није ни било.

Зато, неће проћи још један трик и пуко саопштење Демократске странке која није ниједним аргументом показала да нешто уме боље да уради за грађане, али поново потврђује колико мрзи Александра Вучића и да протести који се организују су чисто политички и уперени против Вучића, јер им он једини смета да Србију поново ставе у своје прљаве канџе. Грађане обманути неће, а изборна воља грађана за нас је светиња", наводи Томић у саопштењу. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (27)

НАГРАДА ТРИ МИЛИОНА ЕВРА: Видите који бројеви су извучени у 76. колу игре Лото