АЛЕКСИЋ ТВРДИ ДА ВУЧИЋ НИЈЕ БИО У ШКОЛИ: Ево доказа да не говори истину

Novosti online

08. 06. 2023. у 13:06

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић посетио је ОШ "Владислав Рибникар" на Врачару након масакра у којем је дечак убица усмртио девет вршњака и чувара школе.

АЛЕКСИЋ ТВРДИ ДА ВУЧИЋ НИЈЕ БИО У ШКОЛИ: Ево доказа да не говори истину

Фото: Курир

Председник је у посети био без присуства медија јер, како је рекао, некада не обавештава јавност о свему.

- Отишао сам у школу у раним јутарњим сатима, мислио сам да нећу да затекнем никога осим директорке, али било је ту још људи, затекао сам домара, неколико наставника, уписао се у књигу жалости, видео место злочина и био још више ужаснут него у тренутку када сам чуо да се то догодило - рекао је Вучић недавно.

Међутим, одмах након што је открио да је посетио школу у делу јавности је кренула кампања против њега - ишло се толико далеко да се тврдило да је председник слагао да је био у школи, јер би, како су тврдили, водио медије да је ишао.

Последњи у низу оних који су се придружили тој кампањи је посланик Народне странке Мирослав Алексић, који је данас рекао да не верује Вучићу да је посетио школу, а да медији то не знају.

- Је л' неко у Србији верује да он негде оде без камере? Не верујем му да је био. Нек покаже шта је написао, ако је био. Нико се није тамо појавио - рекао је, између осталог, Алексић.

Фото: Курир

Курир је објавио фотографију која доказује да је Вучић говорио истину, а да су они који су га оптужили да је измислио посету лагали све време.

Иначе, како се сазнаје, о посети Вучића били су обавештени и родитељи које је председник примио, али им је он рекао да не жели о томе да обавештава јавност и показује фотографије из пијетета према деци и њиховим родитељима. Вучић је тада са директорком обишао школу, учионице 7/2 и 7/4 и разговарао са присутнима.

Нажалост, на политичкој сцени Србије не бирају се средства и посеже се и за најгорим лажима, што је у овом случају показао Мирослав Алексић. Његова безосећајност иде дотле да он, вероватно судећи по себи, мисли да би неко лагао да је посетио школу и тај трагичан догађај користио у политичке сврхе.

Иначе, председник Вучић није водио камере и новинаре ни када је посетио села Дубона и Мало Орашје, где се срео са свим родитељима убијене деце, није се сликао ни у Клиничком центру када је посећивао рањену децу, а ни на састанку са родитељима убијене деце из "Рибникара".

Једноставно, овако трагични догађаји се не користе у политичке сврхе.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (333)

ДИРЉИВ СНИМАК: Како су ученици испратили омиљеног професора у пензију - само што није заплакао