ИЗАЂИ, МАЛА: Студенти са севера КиМ имају поруку за Куртијеве окупаторе и специјалце

Новости онлине

08. 06. 2023. у 11:47

СТУДЕНТИ Приштинског универзитета са седиштем у Косовској Митровици данас су се испред општине Звечан и кордона Кфора појавили са мајицама на којима пише “Изађи мала”.

ИЗАЂИ, МАЛА: Студенти са севера КиМ имају поруку за Куртијеве окупаторе и специјалце

Фото: Новости

На овај начин они су послали поруку и позив лажним градоначелницима и специјалцима Куртијеве Косовске полиције који већ 11 дана противправно и насилно блокирају општину, да напусте ову институцију. 

У то име, окупаторима су отпевали и незваничну химну протеста “Изађи, мала” која се орила испред кордона Кфора и општине Звечан.

У име студената, окупљенима се обратила Маргарета Смиљанић.

- Ситуација којој сведочимо свакога дана изискује наше уједињење, одговорност али и подршку која је потребна нашим суграђанима у Косовској Митровици и на северу КиМ. Мислим да ови млади људи који су око нас показују једну добру лекцију свима нама, а то је како је борити се за свој опстанак, али и останак свог народа. Свима нама је потребна кућа у којој живимо, али само породица уз подршку ствара дом. Ја хоћу данас да вам кажем да су студенти ту и да вам пружају подршку да ваш дом одбраните, да останете у својим кућама и да смо увек ту за вас!

БОНУС ВИДЕО: КЛИНЦИ ИГРАЈУ БАСКЕТ ИСПРЕД КОРДОНА - Кфоровци посматрали, али нису хтели да шутирају на кош

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)

ПОЗНАТИ КОЈИ СУ ОД ПОРОКА И СЛАВЕ ПОБЕГЛИ У МАНАСТИР: Међу њима су глумац и аутор нашег култног филма