ПЕТКОВИЋ: Стандардни репертоар Куртијевих оптужби више не пролази на Западу

Танјуг

08. 06. 2023. у 11:12

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је данас да "стандардни репертоар Куртијевих неутемељених оптужби" на рачун Београда и бесмислених увреда на рачун Срба на северу Косова и Метохије више не пролази код доносилаца политичких одлука на Западу.

ПЕТКОВИЋ: Стандардни репертоар Куртијевих оптужби више не пролази на Западу

Фото: Принтскрин/Пинк Тв

Сви Куртијеви покушаји, како је навео, да избегне обавезу поништавања последица ескалације коју је сам изазвао својом ароганцијом и бахатошћу осуђени су на пропаст, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

- Курти је суочен са јасним захтевима међународних посредника, и, уместо што наставља да пропагандом у страним медијима у другима тражи кривце и оправдање за последњу ескалацију на северу покрајине, од њега се очекује да одустане од покушаја да по сваку цену изазове дестабилизацију региона и сукобе ширих размера. Срби су последњих дана, будући да су Куртијеви фалангисти макар привремено спречени у настојању да изазову оружане сукобе, у својим протестима против шовинистичке политике Приштине показали достојанство и уздржаност на којима би им и Ганди позавидео - казао је Петковић.

Према његовим речима, једина „насилна банда“ на северу Косову и Метохије је Куртијева специјална полиција, која је тамо упућена да терорише, злоставља и убија голоруке припаднике српског народа.

- Срби ће у четири општине на северу Косова и Метохије, уверен сам, истрајати у својим мирним и демократским протестима, јер они се данас налазе на последњој линији одбране својих основних људских и политичких права. Позивамо и овом приликом представнике међународне заједнице на терену да остану чврсти у решености да спрече даље Куртијеве покушаје изазивања сукоба, а Срби ће, са своје стране, као и до сада, наставити да буду конструктивни чинилац у мирном тражењу политичких решења која ће гарантовати њихова колективна права и пре свега право на постојање - рекао је Петковић.

Он је поручио да би Курти, уместо што тврдоглаво у страним медијима наставља да брани тековине своје "поражене политике мржње и насиља", требало да прекине да блокира процес успостављања Заједнице српских општина и да престане да продубљује међунационални јаз између српског и албанског народа на Косову и Метохији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (35)

ТЕНИСКИ ШОК: Карлос Алкараз изгубио!