ВАЖНЕ ВЕСТИ ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: Ово су све мере које је најавио председник Вучић

Novosti online

08. 06. 2023. у 07:00

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић саопштио је синоћ грађанима да ће у наредном периоду бити повећане плате и пензије, да ће мајке за свако дете до 16 година добити једнократну помоћ од 10.000 динара. Такође, држава је спремила и додатне ваучере за одмор у Србији.

ВАЖНЕ ВЕСТИ ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: Ово су све мере које је најавио председник Вучић

Фото: Танјуг/Раде Делић

Вучић је најавио повећање плата за запослене у просвети и то 5,5 одсто од септембра, и још десет одсто од јануара следеће године. Тиме ће, рекао је Вучић, плата учитеља, наставника и професора у основним и средњим школама достићи око 90.000 динара, без дежурстава и разредних старешинстава.

 

Исто повећање иде и медицинским сестрама и техничарима - најпре 5,5, а затим и 10 одсто.

- Ту је заједно са људима из просвете 202.990. Они ће имати, по истом правилу, од 1. септембра 5,5 посто и у јануару 10 посто, што је кумулативно 16 одсто ново повећање. Желимо да покажемо бригу према онима који обављају најтеже послове у нашем здравству - рекао је Вучић и додао: - Надамо се да ћемо имати снаге за повећање око 11 одсто за лекаре, војску...

 

Повећање пензија

Најстарији ће добити веће пензије. Оне ће расти 5,5 процената у октобру, а затим и 14,6 одсто у јануару.

- За пензионере идемо од 1. октобра на повећање од 5,5 одсто, а онда од 1. јануара са додатних 14,6 одсто, кумулативно готово 21 одсто повећање, на оних готово 21 који смо већ имали, кумулативно од почетка године 44 одсто повећање пензија. Пензија 2012. - 204 евра, пензија 2024. - 390 евра, приближавамо се зацртаном циљу да буде преко 450 евра до краја 2025. Ово је огромно повећање. Веома сам срећан што ово могу да најавим пензионерима. Пензионери знају да ми не каснимо ни дана. Пензионери ће просечно за само 6 месеци имати пензију просечну од 390 евра, што је највеће повећање у историји Србије у апсолутним бројевима - рекао је председник.

 

Мајкама деце која имају до 16 година у септембру ће бити исплаћена једнократна помоћ од десет хиљада по детету. То је помоћ за милион и 190 хиљада деце како би породицама био олакшан полазак малишана у школу, вртић или за неке друге намене. Пријава је од 20. августа до 15. септембра, а исплата око 25. септембра.

 

Ваучери за одмор

Још сто хиљада ваучера од по 5.000 динара је спремно за све оне који желе да проведу одморе у нашој земљи.

- Претходни су разграбљени и бићемо спремни на још сто хиљада. Желимо да замолимо људе да и лето и зиму проведу у Србији - рекао је Вучић.

Јефтинији хлеб

Председник је најавио да ће цена хлеба "Сава" бити смањена са 57 динара на 54 динара од петка.

- Хлеб ће бити још јефтинији, иако нам је најјефтинији. За хлеб Сава узећемо и спустити цену са 57 на 54 динара. То нам је важно због заустављања инфлације. Хлеб ће већ од петка бити јефтинији за 3 динара.  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

СУЗАН Даубнер, чувена немачка телевизијска водитељка Дневника на АРД телевизији и особа која већ 24 године презентује вести, доживела је у среду тежак напад смејања усред живог програма.

30. 09. 2023. у 18:05

Коментари (235)

ОВО ЈЕ ТЕМПИРАНА БОМБА Немци зауставили аутобус из Босне и остали у шоку - одмах искључен из саобраћаја, путници се сналазили