"НАСТАВАК ТЕРОРА И ПРИТИСАКА НА СРБЕ" Петковић: Курти се мора зауставити у намери да изазове пожар на КиМ и у региону

Танјуг

07. 06. 2023. у 13:47

ДИРЕКТОР Канцеларије за КиМ Петар Петковић истакао је данас, у разговору с амбасадором Италије у Србији Луком Горијем, да се Аљбин Курти мора зауставити у намери да изазове пожар у покрајини и целом региону и да Србија остаје за дијалог и разговоре као механизам за решавање проблема и стварање безбедног окружења за останак и опстанак српског народа у покрајини.

НАСТАВАК ТЕРОРА И ПРИТИСАКА НА СРБЕ Петковић: Курти се мора зауставити у намери да изазове пожар на КиМ и у региону

Foto: Printskrin

Петковић је италијанског амбасадора информисао о угроженој безбедности српског народа у покрајини и последњим једностраним потезима Куртија који је насилно и противправно довео нелегитимне градоначелнике и специјалне јединице у српске објекте на северу КиМ, што је довело до нових тензија и кризе на терену која не одговара никоме сем властима у Приштини која на тај начин жели да избегне обавезу формирања ЗСО на коју Срби чекају 3700 дана.

Директор Канцеларије за КиМ истакао је да су свакодневне претње Куртија и таргетирање људи ништа друго него наставак терора и притисака на Србе и у том смислу подсетио на неосновано хапшење Радоша Петровића и Душана Обреновића иако постоје необориви докази о њиховој невиности, као и на мучко рањавање Драгише Гаљка од стране Росу специјалца, што је, како је рекао, наставак огољеног насиља приштинског режима над Србима на Косову и Метохији.

Петковић је, такође, изразио жаљење и због повређених војника Кфора којима је пожелео брз опоравак.

Он је указао да ће српски народ истрајати у својим легитимним захтевима да лажни градоначелници морају да напусте објекте на северу КиМ, као и Куртијеви специјалци, а да се Радош Петровић и Душан Обреновић пусте из притвора.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију је рекао да охрабрује што су по први пут земље Квинте осудиле понашање премијера привремених приштинских институција по питању насиља на северу Косова и Метохије и нагласио да се Курти мора зауставити у намери да изазове пожар у покрајини и целом региону.

Београд ће, и поред озбиљних опструкција и насилних акција Приштине, наставити да ради на залагању за мир и стабилност на Косову и Метохији, али неће дозволити угрожавање живота нашег народа. Остајемо опредељени дијалогу и разговору као механизму за решавање проблема и стварање безбедног окружења за останак и опстанак српског народа у покрајини и учинићемо све да сачувамо свој народ у покрајини, закључио је Петковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СМАЈЛОВИЋ: ВУЧИЋ ЈЕ У УН ГОВОРИО ОНО ШТО НАРОД МИСЛИ! (ВИДЕО)